velika akcija

Uhićene 22 osobe: Iznajmljivali stanove za prostituciju u BiH i Srbiji

ilustracija
14.01.2020.
u 13:33

Sumnja se da su uhićene osobe u razdoblju od ožujka 2019. do siječnja ove godine na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su angažirali osobe ženskog spola radi pružanja seksualnih usluga

Policija je uhitila 22 osobe osumnjičene da su kao članovi dvije organizirane kriminalne grupe izvršili kaznena djela udruživanje radi vršenja kaznenih djela i posredovanje u vršenju prostitucije, priopćeno je danas iz Ministarstva unutarnjih poslova Srbije.

Uhićeni su: D. T. (45), S. G. (47), S. M. (28), D. P. (45), J. M. (25), N. R. (38), Z. J. (44), D. K. (61), R. V. (32), P. LJ. (35), S. G. (49), M. Ž. (61), M. T. (45), V. Đ. (44), V. P. (36), M. R. (32), T. L. (36), S. N. (38), T. H. (33), N. S. (35), S. D. (33), kao i policijski službenik G. S. (45), dok se za još dvije osobe intenzivno traga.

Sumnja se da su oni u razdoblju od ožujka 2019. godine do siječnja ove godine na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su angažirali osobe ženskog spola radi pružanja seksualnih usluga, javlja Anadolija. 

Također, kako se sumnja, radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti, sebi i angažiranim ženama davali su pseudonime i potom organizirali oglašavanje prostitucije u sredstvima javnog informiranja.

Organizatori ove kriminalne grupe se sumnjiče da su organizirali i fizičko osiguranje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, njihov prijevoz, kao i da su kontrolirali dolaske njihovih klijenata.

Oni su, kako se sumnja, neposredno ili preko angažiranih pripadnika prikupljali sav novac i vršili njegovu raspodjelu u smislu pokrivanja troškova i podjelu dobiti članovima grupe, shodno dodijeljenim zadacima.

Također, sumnja se da su omogućili neometano funkcioniranje kriminalne grupe na taj način što su preko osumnjičenog policijskog službenika kontinuirano pribavljali podatke za određene osobe i vozila.

Tijekom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopa, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili.

Pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, streljiva, kao i četiri vozila koja su korištena u izvršenju ovog kaznenog djela.

Osumnjičeni će, uz kaznenu prijavu, biti privedeni Tužiteljstvu za organizirani kriminal.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije