MUPRS

Uhićen muškarac koji je postavio bombe pod automobil Spase Šakote

04.10.2017.
u 11:23

Policija RS-a je uhitila muškarca B.N. (1981.) koji je jučer postavio četiri bombe ispod automobila profesora u Tehnološkoj školi Spase Šakote u banjalučkom naselju Rebrovac.

B.N. je nakon privođenja priznao izvršenje ovog kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

Uhićeni je odranije poznat policiji po lakšim kaznenim djelima, a motiv napada su osobni odnosi s oštećenim koji su vezani za poslove nelegalne prirode.

Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare da je Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUPRS-a intenzivno radila na ovom slučaju, koji je doveo do uznemirenja javnosti u Banjoj Luci, budući da su postavljene četiri bombe ispod automobila.

- Radi se o ciljanom napadu na jednu osobu, ali na jedan vrlo beskrupulozan način, jer je ugrozilo sve druge građane koji su se našli u blizini automobila pod koji su postavljene bombe - rekao je Lukač.

U policiji su u posjedu i videosnimka s mjesta događaja, na kojem se između ostalog vidi da je čovjek s malim djetetom svega nekoliko trenutaka izbjegao da bude na mjestu eksplozije.

Načelnik Uprave za organizirani i teški kriminalitet Darko Ilić je potvrdio da su riješene sve okolnosti ovog slučaja, te da je utvrđeno da su eksplozivne naprave postavljene tijekom noći ispod automobila, a došlo je do njihovog aktiviranja kada je oštećeni pokrenuo vozilo.

Od eksplozije su lakše ozljede zadobili Šakota i još jedna osoba, uništena su četiri vozila, od kojih dva potpuno.

Također, oštećena su i dva poslovna prostora, te dva stana u zgradi ispred koje je bilo parkirano vozilo.

Ilić je rekao da policija ima saznanja da su u pripremi izvršenja ovog kaznenog djela sudjelovale još neke osobe što se istražuje.

Šakota je jučer u Osnovnom sudu u Banjoj Luci osuđen na šest mjeseci zatvora zbog seksualnog uznemiravanja učenica u toj školi, ali policija ne povezuje taj i jučerašnji slučaj eksplozije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije