Banja Luka

Uhićen jer je lažno prijavio krađu vozila kako bi u Švedskoj naplatio osiguranje

21.10.2016.
u 08:00

Banjolučanin inicijala A. D. (40) uhićen je zbog sumnje da je lažno prijavio krađu automobila kako bi u Švedskoj naplatio osiguranje, rečeno je za Srnu iz Centra javne sigurnosti (CJS) Banja Luka.

Policija je uhitila i muškarca čiji su inicijali C. R. iz Gradiške zbog sumnje da je Banjolučaninu pomogao u izvršenju kaznenoga djela. Glasnogovornica CJS Banja Luka Marija Markanović rekla je za Srnu kako je osumnjičeni prijavio policiji da mu je prethodna dva dana s parkirališta u Ulici Josifa Pančića u Banjoj Luci ukraden automobil audi A6, koji je registriran u Švedskoj. Markanović je navela kako je policija nakon niza operativnih radnji došla do saznanja da je muškarac iz Gradiške inicijala C. R. (47) pomogao osumnjičenom. Gradiška policija odmah je nakon pretresa i pronalaska automobila uhitila C. R. koji će biti ispitan na okolnosti izvršenja kaznenog djela. Dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka naložio je da uhićene osobe budu puštene na slobodu u zakonskom roku, a da protiv njih budu podnesena izvješća za počinjena kaznena djela, kao i poduzimanje svih potrebnih radnji u cilju dokazivanja navedenih kaznenih djela. Banjolučanin A. D. osumnjičen je da je počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela i prijevare u osiguranju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?