Napad na maloljetnike

Uhićen i peti napadač iz Vukovara. Neki bili u grčkim zatvorima

Autori: Hina, vecernji.ba
10.01.2024.
u 15:02

Policija je prema neslužbenim podacima uhitila još jednog napadača iz skupine koja je u subotu u Vukovaru pretukla maloljetnike.

Tijekom kriminalističkih radnji na rasvjetljavanju fizičkog napada na skupinu maloljetnika od kojih su neki teško ozlijeđeni, policija je od subote privela četvoricu napadača, a 23-godišnjaku je određen istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Policija zasad nije potvrdila da je uhićena još jedna osoba, kako su objavili mediji.

Trojica jučer uhićenih još uvijek u policijskoj postaji

Trojica jučer uhićenih još uvijek su u policijskoj postaji u Vukovaru gdje traje ispitivanje o napadu, piše HRT.

Nakon ispitivanja u policiji, trojica privedenih će biti prepraćeni u pritvorsku jedinicu u Vinkovcima nakon čega će, vjerojatno predvečer, biti privedeni u vukovarsko Općinsko državno odvjetništvo na daljnje postupanje.

"Razgovarali smo i s djedom jednog od pretučenih dječaka koji je pušten na kućno liječenje. Rekao je da se dječak dobro oporavlja, ali da je još u šoku. Još nema službene potvrde da su počinitelji ovog zločina bili dio navijačke skupine i da su neki od njih bili i u Grčkoj. Djed dječaka za HRT je kazao kako je on to doznao privatnim kanalima", rekao je novinar HRT-a.

HRT neslužbeno doznaje da bi moglo biti još uhićenih i privedenih.

Jedan od napadača bio u grčkom zatvoru

Jedan od napadača privedenih u Vukovaru bio je pritvoren u Grčkoj, neslužbeno doznaje Večernji list iz pouzdanih izvora. Također, postoji vjerojatnost da je još jedan napadač iz Vukovara također proveo četiri mjeseca u grčkom pritvoru prije nego su se obojica u prosincu vratili kućama.

Podsjetimo, brutalno premlaćivanje 15-godišnjaka dogodilo u središtu grada 6. siječnja, i to oko 22:30 sati, poslije čega je nekoliko mladića palo u nesvijest od ozljeda. Ozlijeđeni su prevezeni u KBC Osijek na daljnje liječenje. Uhićenom 23-godišnjaku određen je istražni zatvor, a jučer su u Policijsku postaju Vukovar privedene još tri muške osobe koje se dovode u vezu s napadom, navodi dnevnik.

Šef vukovarske policije: Više puta su prijavljeni za nasilje

Šef vukovarske policije Vlado Božić u razgovoru za RTL Danas otkrio je da su napadači na mladiće u centru Vukovara pronađeni u apartmanu. Policija je utvrdila i da su pripadnici navijačke skupine. Koje, nije želio precizirati.

"U potrazi za osobama koje se povezuju s ovim kaznenim djelom sudjelovali su svi rodovi vukovarske policije. Zatekli smo ih u apartmanu u Vukovaru, privedeni su u policijsku postaju. U tijeku je kriminalističko istraživanje, za jednom osobom još tragamo. Svi oni su od ranije poznati policiji.

Višestruko puta su prijavljivani za više kaznenih djela i prekršaja. Pogotovo s kaznenim djelima s elementima nasilje, između ostalog i tučnjava. Utvrđeno je da pripadaju određenoj navijačkoj skupini”, rekao je Božić, a je li riječ o Bad Blue Boysima - nije otkrio.

Plenković: Nije isključeno da se radi o navijačima iz Grčke

Da između sudionika napada u Vukovaru postoji veza sa skupinom koja je boravila u grčkim zatvorima, natuknuo je i premijer Andrej Plenković kazavši kako ta opcija nije isključena te osudio nasilje.

Boravak hrvatskih državljana u grčkim zatvorima, dok su trajale istražne radnje, pokazao je, uz druge, veliku slabost tamošnjeg sistema - predugo čekanje prije odluke o optužnici. Stoga bi i hrvatsko pravosuđe trebalo izbjeći takvu lošu praksu i što prije procesuirati ne samo uhićene u Vukovaru nego i druge pritvorenike.

Time se, između ostalog, uz poštivanje ljudskih prava, šalje i poruka javnosti da se sva djela nasilja uzimaju za ozbiljno i da se njima institucije žele baviti, ali i pokazati sudačku hrabrost koja zna nedostajati u nekim slučajevima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?