Zbog mita

Uhićen član Povjerenstva za vozačke ispite u USŽ-u

04.03.2017.
u 09:00

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije lišili su slobode Fadila Hajdarevića (1960.) iz Bosanske Krupe, člana Povjerenstva za polaganje vozačkih ispita u ovoj županiji.

Hajdarević je početkom ove godine uhićen u Velikoj Kladuši zbog primanja mita od kandidata za polaganje vozačkih ispita. Nakon puštanja iz jednomjesečnog pritvora, Hajdarević je pokušao utjecati na svjedoke zbog čega je ponovno lišen slobode. Nad njim je provedena kriminalistička obrada i bit će predan u nadležnost županijskog Tužiteljstva. On je uhićen 7. siječnja ove godine u policijskoj akciji “Vozač”, zajedno s još dvama članovima Povjerenstva za polaganje vozačkih ispita - Bajazitom Topićem iz Bihaća i Omerom Sabljakovićem iz Velike Kladuše, a tereti ih se za kazneni djelo primanja dara i drugih oblika koristi. Podsjećamo, pripadnici Specijalne policije MUP-a Unsko-sanske županije u travnju prošle godine uhitili su i koordinatora Povjerenstva za polaganje vozačkih ispita Nermina Ćoralića, inače zaposlenika županijskog Ministarstva obrazovanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti. Osim Ćoralića, tada su uhićena i trojica članova Povjerenstva zbog sumnje da su sudjelovala u nezakonitom izdavanju vozačkih dozvola za određenu cijenu te su time pribavila imovinsku korist.

Iz MUP-a USŽ tada su najavili da je popis upletenih u malverzacije u vezi s polaganjem vozačkih ispita i nelegalnog rada autoškola mnogo veći te da će se akcija u ovom predmetu nastaviti. 

Ključne riječi
MUP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije