Akcija SIPA-e

Atif Dudaković, Ibrahim Nadarević i još 11 osoba uhićeno za ratni zločin

27.04.2018.
u 10:39

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od ranih jutarnjih sati, po naredbi Tužiteljstva BiH i Suda BiH, provode operativnu akciju na području Unsko-sanske županije i Sarajevske županije.

Izvršeni su pretresi na 16 lokacija na području Sarajeva, Bihaća, Sanskog Mosta, Ključa,Velike Kladuše i Cazina, a uhićeno je 13 osoba zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo "zločin protiv čovječnosti" i "zločin protiv civilnog stanovništa".

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predane postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH u daljnju nadležnost.

Tijekom realizacije te operativne akcije, policijskim službenicima SIPA-e, pomoć su pružili policijski službenici MUP-a USŽ i MUP-a SBŽ, priopćeno je iz SIPA-e.

Podsjećamo, u Bihaću je jutros uhićen bivši komandant Petog korpusa Armije BiH Atif Dudaković zbog sumnje za ratne zločine počinjene nad Srbima.

U Sarajevu je jutros uhićen i ratni časnik Armije BiH i bivši federalni ministar za pitanja branitelja Ibrahim Nadarević, potvrdio je Feni njegov odvjetnik Asim Crnalić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije