Horor u zatvoru

Ugurali ga u toalet ćelije, cijelog obrijali i silovali

10.02.2015., Lepoglava - Kaznionica u Lepoglavi je ustrojbena jedinica Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosudja, koja obavlja poslove od opceg interesa za Republiku Hrvatsku, cija nadleznost je utvrdjena Zakonom o izvrsavanju kazne zatvora.  Pho
17.09.2015.
u 06:15

Sve se događalo koncem 2013., a u zlodjelu su sudjelovala petorica zatvorenika

Pritvorenik u zatvoru u Osijeku plakao je, zapomagao i molio svoje sustanare u ćeliji da ga prestanu silovati. Nisu se dali smesti, trojica su se najokrutnije iživljavala na njemu u toaletu ćelije, četvrti je stajao na vratima kao "osiguranje", a peti je, po optužnici, sve osmislio i zapovjedio. Prvo su mu obrijali cijelo tijelo.

Šutio zbog srama

Zvjerstvo u osječkom zatvoru odigravalo se od 18. studenog do 4. prosinca 2013., navečer pred spavanje. Žrtva, inače mlađi muškarac s poteškoćama u razvoju, šutjela je o svemu zbog srama i straha, a nije ništa rekla ni upravitelju zatvora koji ju je u nekoliko navrata zvao na razgovor i pokušavao izvući informacije.

Pravomoćno su nedavno, stoga, osuđeni 40-godišnji "nalogodavac" na pet godina zatvora te trojica izvršitelja, 21-godišnjak je "zaradio" četiri godine iza rešetaka, 22-godišnjak dvije te 24-godišnjak dvije i pol godine zatvora, doznaje Večernji list. Vrhovni je sud ukinuo jedino presudu 30-godišnjaku koji je stajao na vratima jer je, stava su, upitno je li time i on sudjelovao u silovanju. Tridesetogodišnjak je inače, nepravomoćno bio osuđen na tri godine zatvora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije