Roditelji u Sarajevu u panici

Učenice urezivale simbole po tijelu

04.05.2018.
u 11:00

Roditelji učenika Osnovne škole “Edhem Mulabdić” u Sarajevu u panici su nakon što se proteklog tjedna otkrilo kako među učenicama jednog od sedmih razreda kruži opasna igra samoozljeđivanja, poput “plavog kita”, koji je prošle godine bio popularan među mladima na društvenoj mreži Instagram.

Uplašeni roditelji

Nastavnici su internom istragom otkrili da samo tri djevojčice u tom razredu nisu izrezane. Učenice su se po rukama i skrivenim dijelovima tijela rezale šestarom i sječivom šiljila za olovke. Šokantni slučaj u ovoj školi otkriven je sasvim slučajno.

Nakon što je jedna od djevojčica u prošlu srijedu pokušala izbjeći nastavu, njezina nastavnica krenula je provjeravati je li učenica tog dana uistinu bila kod liječnika sa svojom majkom.

Nastavnica je nazvala majku, koja je kazala kako njezina kći nije s njom. Uplašeni kako je djevojčica nestala, nastavnici su krenuli u potragu za njom.

Djevojčice iz njezina razreda priznale su da znaju gdje se njihova prijateljica nalazi te su je, zajedno s nastavnicima, pronašle ispred Osnovne škole na Hridu, gdje se sastala sa skupinom dječaka.

Trinaestogodišnjakinja je bila izrezana po tijelu, što je nastavnike šokiralo. Nakon što im je priznala kako je u pitanju igrica koja se među djevojčicama iz njezina razreda proširila preko Instagrama, nastavnice su odvele sve učenice u svlačionicu. Pregledale su ih i utvrdile kako samo tri nisu izrezane.

- Škola je hitno zakazala roditeljski sastanak. Pojedine majke uistinu su bile uplašene. Cijeli slučaj je, koliko ja znam, prijavljen i Centru za socijalni rad - izjavio je jedan od roditelja. Kako se neslužbeno doznaje, djevojčice nisu urezivale “plavog kita”. Riječ je o više različitih simbola, koje su urezivale uglavnom na ramenu, tako da ostanu neprimjetni prilikom nošenja majica kratkih rukava.- Nisam siguran da je slučaj prijavljen policiji, ali od prošlog tjedna s učenicima radi školski psiholog - izjavio je jedan od sugovornika Avaza. Osnovna škola “Edhem Mulabdić” bila je u listopadu 2016. godine u središtu zanimanja javnosti zbog bijelog kombija iz kojeg je izlazio maskirani muškarac i prepadao djecu. Društvene mreže tada su bile preplavljene uznemirujućim objavama roditelja. Jedna žena je upravo ispred ove škole fotografirala bijeli kombi s plastičnom maskom. U međuvremenu se oglasio vlasnik kombija, tvrdeći da je vozilo vlasništvo njegove građevinske tvrtke iz Sarajeva te kako je u pitanju neslana šala njegovih radnika, koji su plastičnu masku pronašli u vozilu.

“Izazov plavog kita”

Opasna igra “izazov plavog kita” brzo se prošle godine proširila društvenim mrežama i postala top tema svjetskih medija. Igra je bila destruktivnog i samoubilačkog karaktera.

Navodila je djecu na samoubojstvo. Dvadesetjednogodišnji Rus Filip Budeikin, tvorac ove igrice, uhićen je zbog sumnje da je nagovorio 16 djevojčica iz Rusije da se ubiju igrajući “izazov plavog kita”. Nakon uhićenja izjavio je da su njegove žrtve biološki otpad, a bile su sretne što umiru, te da je on čistio društvo.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije