pravomoćna presuda Vrhovnog suda RS

Ubio i tijelo bacio u šaht pa bježao, a onda dobio tek 5 godina zatvora

asfas
01.10.2015.
u 06:30

Vrhovni sud RS potvrdio je presudu Okružnog suda u Doboju kojom je ranije osuđivani Dario Jekić (28) iz dobojske Male Bukovice osuđen na 5 godina jer je lanjskog 14. rujna iz nehaja ubio sugrađanina i vršnjaka Vanju Panića.

Otežavajuće okolnosti

To je ujedno i maksimalna kazna za to nedjelo, dok su skrivanje tijela u šahtu, pokušaj zataškavanja zločina, nošenje pištolja i bježanje okarakterizirani kao otežavajuće okolnosti pri odmjeravanju kazne, ali ne i kao dokaz predumišljaja. U presudi je objašnjeno kako je dokazano da nije imao namjeru pucati, nego je pištolj sam opalio kada je njime udario Panića po ramenu. Tezu o ubojstvu iz nehaja potvrdio je balističar obrane, kao i specijalist sudske medicine, a više svjedoka je izjavilo da je pištoljem zamahnuo u namjeri prekidanja tučnjave. Podsjetimo, zločin se dogodio u 5.40 sati na raskrižju usred Doboja. Ubijeni Panić je u to vrijeme bio na dopustu iz KPZ-a Foča, gdje je “ležao” zbog razbojstva. Policija je utvrdila da se kobne noći Panić na ulici potukao sa Sebastijanom Simićem, inače Jekićevim prijateljem. Obračun je promatralo više mladića, a u jednom trenutku Jekić je prišao Paniću i iz blizine mu ispalio hitac u glavu. U tom trenutku svi sudionici tragičnog sukoba su pobjegli, a Panić je ostao ležati na asfaltu u lokvi krvi. Nekoliko minuta kasnije Jekić se mercedesom vratio na mjesto zločina i Panićevo tijelo ubacio u vozilo, nakon čega se obojici izgubio svaki trag. Automobil je isti dan pronađen zapaljen u naselju Prisade, ali ubojice i žrtve nije bio. Policija je danima tragala za Panićevim tijelom na širem teritoriju grada i tek poslije dva tjedna pronašli su ga u šahtu za otpadne vode.

Svjedoci obračuna

Riječ je o betonskom šahtu s otvorom od oko pola metra u kojem je bila i tolika razina vode. U međuvremenu, istražitelji su pronašli svjedoke krvavog obračuna, a Sebastijanu Simiću je odmah poslije uhićenja određen pritvor. Jekiću i dalje nije bilo traga pa je za njim raspisana međunarodna tjeralica. Više od mjesec dana je bio u bijegu, nakon čega se predao policiji u pratnji odvjetnika Gorana Neškovića koji ga je i branio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije