UBOJSTVO U BRAZILU

Ubijeni Tomislavgrađanin zadnji put bio kući za Božić

Ante Stanić
12.03.2014.
u 09:43

Kako nam kaže njegova prva susjeda, Stanić zvani Čarli zadnji put je u tom kraju viđen za Božić

Ante Stanić (57), ekonomist s diplomom iz Varaždina, jedan od dvojice brutalno ubijenih iz koristoljublja u brazilskom gradu Jenipabu u saveznoj državi Rio Grande do Nort, rodom je iz tomislavgradskog mjesta Lug. Kako nam kaže njegova prva susjeda, Stanić zvani Čarli zadnji put je u tom kraju viđen za Božić.

Samo riječi hvale

- Svaki put bi me lijepo pozdravio i o njemu imam samo riječi hvale. Bio je jako pošten čovjek. Nije se ženio, a u Tomislavgradu mu žive braća Mile i Nikola, dok je sestra nastanjena u Varaždinu, ističe susjeda koja stanuje odmah do kuće Antina nećaka Mile i njegove supruge. Svima u ovom selu Ante je bio poznat kao pustolov i avanturist, dok su njegovi poslovi, jedno vrijeme u Rusiji, a kasnije u Brazilu, obavijeni velom tajne. Neki tek spominju da se nije bavio svojim zanimanjem, nego je, kako kažu - tu i tamo prodavao zemlju.

- Nije on bio neki imućni tip. Imao je onoliko koliko mu je trebalo za putovanja po svijetu. Obišao ga je uzduž i poprijeko i, nažalost, tragično okon??ao. Nije vodio običan život. Diplomirao je zbog oca kojemu je donio papir i rekao: “Evo, ćaća!”, ali ga ekonomija dalje od toga očito nije zanimala. Takav je bio, kažu mještani. Ipak, redom su nas za više informacija upućivali na njegove najbliže. No, u stanu brata Ivana nisu imali komentara, dok je drugi brat Nikola gluhonijem.

Ubijen pa opljačkan

Tijela Ante Stanića i Faika Mekića, također iz BiH, koji je imao švedsku putovnicu, nađena su u subotu u Stanićevoj kući u gradu Jenipabu, obalnoj turističkoj meki. 14. siječnja, dan prije Mekićevog 78. rođendana, ušli su preko granice u gradu Recifeu. Stanić i Mekić, koji se tek lani prvi put pojavio u Brazilu, prethodno su mučeni i na koncu ugušeni plastičnim vrećama u dvije zasebne sobe. Stanić je u Brazilu, navodno, boravio više od deset godina. Navodno je imao samo privremenu vizu za boravak u Brazilu gdje je provodio polovinu godine. Narednik Maria Edileusa Félix izjavio je kako Stanić nije imao veze s kriminalom, ali da je u kuću volio dovoditi nepoznate žene i često organizirati zabave, kao što je i bilo večer ranije. Naime, kako prenose agencije, susjedi su spornog dana ispred kuće vidjeli jednu sumnjivu ženu. Ukradeno je Stanićevo vozilo te dragocjenosti iz njegove kuće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije