Mostar - Čitluk

U akciji 'Bura' policija zbog kamatarenja i iznude uhitila 5 osoba na području HNŽ-a

akcija bura
Foto: VL
1/4
22.03.2016.
u 07:00

Izvršeni su pretresi na četiri lokacije na području općine Mostar i jedan pretres na području općine Čitluk te su uhićene četiri osobe iz Mostara, inicijala Z. G., M. M., M. I. i J. A. te jedna osoba iz Čitluka, inicijala M. T.

Na području Hercegovačko-neretvanske županije tijekom jučerašnjeg dana uhićeno je pet osoba zbog udruživanja radi činjenja kaznenih dijela, a u vezi s kaznenim djelima iznude i lihvarstva KZ BiH, istaknuto je na službenoj web stranici Federalne uprave policije (FUP).

Policijski službenici Federalne uprave policije su, nakon provedene višemjesečne opsežne istrage, jučer u ranim jutarnjim satima, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko- neretvanske županije, započeli policijsku operativnu akciju pod nazivom “Bura”, na području te županije.

Pretresi na 4 lokacije

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi na četiri lokacije na području općine Mostar (u mostarskim prigradskim naseljima Ilići i Zalik) i jedan pretres na području općine Čitluk te su uhićene četiri osobe iz Mostara, inicijala Z. G., M. M., M. I. i J. A. te jedna osoba iz Čitluka, inicijala M. T. Svih pet uhićenih osoba policija dovodi u vezu s kaznenim djelom udruživanja radi činjenja kaznenog djela iz članka 340, a u vezi s kaznenim djelima iznude iz članka 295. i lihvarstva iz članka 298. Kaznenog zakona Federacije BiH.

Mobiteli, notesi, kartice...

Prema prvim informacija, policijske agencije pronašle su bilježnicu u kojoj su navodno napisani dužnici koji su posudili novac od mostarskih zelenaša. Ta bilježnica bila je, navodno, glavni dokaz uz pomoć kojeg su pripadnici FUP-a izvršili akciju “Bura”. U pretresenim objektima oduzeti su i mobilni uređaji, SIM kartice, osobni dokumenti i ostali predmeti koji se mogu dovesti u vezu s ovim kaznenim djelom. Također, pronađeno je 19 paketića u kojima se nalazi nepoznata tvar koja izgledom asocira na opojnu drogu kokain te određena količina vatrenog oružja. Prema informacijama kojima raspolažemo, policija se jučer oko 8.30 sati nalazila ispred obiteljskih kuća osoba I. M. i M. M. koji su bili povezani sa zelenašima, odnosno uzimali novac koji sada vjerojatno posuđuju drugima uz kamatu. Uhićene osobe bit će privedene u prostorije Federalne policije na krim obradu, nakon čega će uz izvješće o izvršenom kaznenom djelu biti predane na daljnju nadležnost Tužiteljstvu HNŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?