KOBNO PRETJECANJE

U teškoj prometnoj nesreći u Austriji poginuo 33-godišnji motociklist iz Hrvatske

austrijska policija
Frank Hoermann/DPA
03.08.2023.
u 19:36

Do nesreće je došlo kada je hrvatski motociklista u pretjecanju okrznuo 51-godišnjeg motociklistu s kojim je na motoru bila i njegova 19-godišnja kćer.

Kako javlja austrijska televizija ORF na svom portalu, jučer je na jugoistoku austrijske pokrajine Štajerske, u sudaru osobnog automobila i 33- godišnjeg motociklista iz Hrvatske, koji živi u Štajerskoj, smrtno stradao motociklist. Prema policijskom izvješću nesreća se dogodila nakon “riskantnog pretjecajnog manevra” 33-godišnjeg Hrvata u Groß St. Florianu kod Deutschlandsberga, koji je to platio životom.

Do nesreće je došlo kada je hrvatski motociklista u pretjecanju okrznuo 51-godišnjeg motociklistu s kojim je na motoru bila i njegova 19-godišnja kćer. Nakon toga Hrvat je izgubio kontrolu za volanom i zabio se u osobno vozilo u kojem su bile tri osobe, a vozio ga je 56-godišnji muškarac. Od žestine udarca nesretni Hrvat je pao s motocikla i od teških ozljeda preminuo još na licu mjesta.

Austrijski motociklist s 19-godišnjom kćeri, kojeg je hrvatski motociklista okrznuo prije naleta na osobni automobil, zaustavio se je na prvom mogućem ugibalištu, izvještava ORF.

Dodaje kako je 19-godišnja kćer 51-godišnjeg motoriste zadobila ozljede neutvrđenog stupnja težine. Među ozlijeđenima bile su i tri osobe iz osobnog automobila, među kojima i 13-godišnji dječak. Policija i kola Hitne pomoći imali su pune ruke posla. Svi ozlijeđeni prevezeni su u bolnice u Graz i Wagnu kraj Leibniza.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?