čeka se deportacija u BiH

U Švedskoj uhićen državljanin BiH Osman Abdulaziz Kekić, "opasni džihadist povezan s ISIL-om"

Abdulaziz Kekic
16.06.2016.
u 17:58

Kekić je već uhićen u BiH. Prije šest godina njega je, zajedno s grupom pripadnika selefijskog pokreta, uhitila policija Republike Srpske na području Novog Grada i Kozarske Dubice

Policija u švedskom gradu Malmeu uhitila je danas 46-godišnjaka iz BiH na osnovu zahtjeva iz Francuske. Kako neslužbeno doznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH), uhićen je Osman Kekić zvani Abdulaziz, koji je već odavno poznat policijskim agencijama u BiH. 

Kako su kazali nakon uhićenja, osoba koja je uhićena je "opasni džihadist povezan s ISIL-om", premosi Fena. Kekić je u Švedsku stigao zrakoplovom iz Tuzle zajedno s četvero djece te odmah zatražio azil. Uhićen je dok je čekao kontrolu putovnice. 

Kekić se trenutno nalazi u pritvoru i kako tvrde tamošnje vlasti, čeka se njegova deportacija u BiH.

Kekić je već uhićen u BiH. Prije šest godina njega je, zajedno s grupom pripadnika selefijskog pokreta, uhitila policija Republike Srpske na području Novog Grada i Kozarske Dubice.

Sumnjičilo ih se za da su na području RS propagandnim i zabranjenim materijalima širili nacionalnu, vjersku i rasnu mržnju i netrpeljivost.

S Kekićem je tada uhićen i Mirsad Crnalić čija je supruga švedska državljanka, prenosi BIRN.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?