PRETRES U SARAJEVU

U stanu uzgajao drogu, zaplijenjeno više od kilogram marihuane

21.08.2020.
u 14:42

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga - Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Sarajevske županije, jučer su u 11.20 sati zbog sumnje da je počinio kazneno neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, uhapsili  Dž. H. (30) iz Sarajeva. 

Naime, policijski službenici su na osnovu naredbe za pretres izdate od strane Općinskog suda u Sarajevu, izvršili pretres stana koji koristi Dž.H. i tom prilikom su pronađeni i uz potvrdu oduzeti: oprema i uređaji korišteni za uzgoj opojne droge mairhuane, 15 stabljika koje asociraju na kanabis, pet staklenih tegli sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne težine 1.750 grama, tri pvc pakovanja u kojima se nalaze sjemenke kanabisa, jedna digitalna vaga i jedna drobilica sa tragovima i ostacima droge. 

O događaju je obaviješten tužilac Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, a uhićeni je predan u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Sarajevske županije. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog kaznenog djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije