Dvije nesreće u dva sata

U prevrtanjima čamaca na Uni i Visovačkom jezeru nestala dva maloljetnika

26.03.2018.
u 08:00

Dvije gotovo identične tragedije dogodile su se u samo tri sata razmaka u subotu u BiH i Hrvatskoj. Prva se dogodila nešto nakon 15 sati na rijeci Uni u Novom Gradu, kada se prevrnuo gumeni čamac u kojem su se nalazile tri osobe. Dvije osobe uspjele su se spasiti, dok je 13-godišnji dječak nestao u hladnoj rijeci.

S ujakom u čamcu

Kao nestali vodi se 13-godišnji D. I., dok su se nakon prevrtanja čamca spasili dječakov ujak K. M. (1984.) i S. P. (1992.) koji su pregledani u Hitnoj službi Doma zdravlja Novi Grad i, osim povišenog krvnog tlaka i snižene tjelesne temperature, nisu imali drugih ozljeda. Na mjesto događaja odmah su stigli ronioci, vatrogasci i policija i za dječakom tragali do kasno u noć. Potraga je nastavljena jučer ujutro kad su se u potragu uključili ronioci i više od 50 pripadnika službi za spašavanje Specijalne jedinice MUP-a RS, vatrogasnih jedinica Novog Grada i Prijedora i HGSS-a. Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a i HGSS-a detaljno pretražuju dio od mjesta gdje je nestao, dalje prema mostu, pa ušće Sane u Unu i nizvodno uz obje obale. Pretraga je proširena i na područje Kostajnice, jer je razina Une visoka, a voda jako brza.

Nesreća u Hrvatskoj

Svega dva sata kasnije u susjednoj RH dogodila se gotovo identična tragedija. Potraga je pokrenuta čim je stigla vijest da su četvorica vršnjaka na Visovačkom jezeru u subotu oko 17.30 sati doživjela brodolom. U 22 sata je prekinuta da bi jučer ujutro u 7.30 bila nastavljena još intenzivnije. Ronioci specijalne policije, vatrogasci, rendžeri Nacionalnog parka Krka s obale i s brodova pretražuju jezero i njegove obale od Visovca nizvodno. Traže Franka Silova, 16-godišnjaka iz Laškovice koji jedini od četvorice brodolomaca nije isplivao. - Zašto su njih četvorica isplovila u tom malom plastičnom brodiću, nitko ne zna. No, znamo da su išli prema Visovcu i čini se da se brodolom dogodio zahvaljujući tom plovilu. To nije pravi brod nego nekakva kada. Njih četvorica su ogromna za svoj uzrast i normalno da je taj komad plastike pod njima popustio. Još nam ne ide u glavu - rekao je jedan od mještana•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?