vraćali se iz noćnog izlaska

U pomoć su pritekli mještani i prolaznici, ali Milanu, Saši i Mići nije bilo spasa

07.07.2019.
u 08:50

Trojica mladića poginula su u noći s petka na subotu u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na lokalnoj cesti u mjestu Kukulje u općini Srbac, potvrđeno je iz Okružnoga javnog tužiteljstva Banja Luka. Smrtno su stradali Milan Golubović (24) iz Maglajana u općini Laktaši, Mićo Vujmilović (25) iz Laktaša i Saša Kudra (25), također iz Maglajana kod Laktaša. Nesreća se dogodila oko 3.30 kada je vozač automobila marke Citroen C5 u kojem su se nalazili nesretni mladići izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste u kanal.

Odjeknulo kao bomba

Kako se neslužbeno doznaje, mladići su išli iz smjera Srpca gdje su bili u noćnom izlasku. Očevidac koji živi u neposrednoj blizini mjesta nesreće medijima je ispričao da je usred noći čuo nešto nalik udaru groma. Ubrzo nakon toga, sin je dotrčao do njega i rekao da se dogodila nesreća i da zove policiju i hitnu. – Odmah sam se obukao i istrčao iz kuće. Kada sam došao, vidio sam automobil u odvodnom kanalu pored ceste. Bio je potpuno uništen, nismo mogli prepoznati o kojem se autu radi- kazao je i dodao da su tijela dvojice mladića bila izvan automobila i da su svi bili mrtvi. “Automobil je bio potpuno uništen, kao da je bomba pala. Hitna i policija došli su brzo, ali mogli su samo utvrditi smrt”, kazao je mještanin za ATV. Strahovit udar probudio je sve mještane, pa su se oni i slučajni prolaznici okupili i pokušavali pomoći. Nažalost, mladićima nije bilo spasa. Ranko Karapetrović, načelnik općine Laktašti, rekao je za Srpskainfo da je pored mjesta nesreće naišao oko pet sati jer je krenuo na pecanje. – Prizor je bio stravičan, automobil je izgledao kao gomila željeza – rekao je Karapetrović. - Ovaj dio ceste je renoviran prije nekoliko godina i od tada svi veoma brzo voze ovom dionicom – kazao je Radojica Vidović, predsjednik MZ Kukulje, i dodao da su se ovdje i ranije događale teške nesreće s poginulim osobama.

Susjedi u šoku

Vijest o stravičnoj nesreći brzo se proširila Laktašima koji su jučer bili obavijeni tugom. Mještani su šokirani. Svi uglas pričaju da su to bili mladići za primjer. “Poznavao sam i Sašu i Milana, naše obitelji su se poznavale i družile, bili su to momci na svom mjestu. Velika je to tuga za sve nas”, kazao je Aleksandar Čičić, mladi poduzetnik iz Maglajana. I ostali se slažu s njim. “Mladići su bili uzorni, radili su i nisu pravili nikakve probleme, osim što su, kao i svi mladi ljudi, izlazili i družili se”, pričaju.

Očevid na mjestu nesreće obavila je dežurna tužiteljica Okružnoga tužiteljstva Banja Luka Gordana Mijatović s policijskim službenicima PP Srbac. Tužiteljica je naložila poduzimanje istražnih radnji, mjera kao i sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdile okolnosti ove nesreće, rekli su u Okružnom tužiteljstvu Banja Luka. Zbog ove tragedije otkazane su sve manifestacije u Laktašima, a dan pokopa trojice mladića bit će proglašen danom žalosti.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije