Banja Luka

U pet mjeseci zaplijenjeno 5,7 kilograma marihuane i 1,6 kokaina

26.06.2020.
u 09:52

U Republici Srpskoj (RS) je u proteklih pet mjeseci otkriveno 457 slučajeva zlouporabe opojnih droga, od kojih je 134 krivičnih djela i 323 prekršaja, a što je za 12,6 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

Najviše je zaplijenjeno marihuane i to 5.710,51 grama te kokaina 1.614,92 grama, saopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) RS.

U 2019. godini su otkrivena 1.323 slučaja (296 krivičnih djela i 1.027 prekršaja) zlouporaba opojnih droga. „Razbijeno“ je više organiziranih kriminalnih grupa, provođenjem 37 operativnih akcija, od kojih je šest imalo međunarodni karakter („Madagaskar", „Ronkola", „Merkatores 5", „Forum", „Ket" i „Alfa 1").

Kada su u pitanju preventivne aktivnosti, policijski službenici, u suradnji s Međunarodnim odborom za kontrolu narkotika (INCB) su, kako se dodaje, širom BiH koordinirali aktivnosti na realizaciji dvije globalne međunarodne akcije „Fast Forward" i „Trance", s ciljem sprječavanja zlouporabe različitih vrsta novih psihoaktivnih supstancija na ilegalno tržište RS, odnosno BiH.

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga u RS i ove godine u suradnji s entitetskom policijom te drugim nadležnim institucijama, ustanovama i organizacijama, sudjeluje u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe i krijumčarenja droga.

Planirano je da policijski službenici na području svih policijskih uprava u RS-u, na postavljenim info-pultovima u centrima gradova, dijele informativne letke pod sloganom „Odlučni u suprotstavljanju“, a kroz razgovor će građane podsjetiti na štetnosti zlouporabe opojnih droga po zdravlje pojedinca i sigurnost zajednice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije