Organizirani kriminal

U nastavku akcije “Aperkat” lišene slobode još tri osobe

22.07.2021.
u 15:59

U nastavku operativno taktičke akcije kodnog naziva "Aperkat" policijski službenici Federalne uprave policije su danas,  pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, ponovno provodili aktivnosti na dokumentiranju osoba vezano za krivična djela "Organizirani kriminal" iz člana 342, "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. stav 1, "Nedozvoljena trgovina" iz člana 267, "Krivotvorenje isprave" iz člana 373, "Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari" iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Pored gore navedenih krivičnih djela ovom istragom su obuhvaćene aktivnosti na dokumentiranju krivičnog djela ubojstvo u pokušaju.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Županijskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na četiri lokacije na području Sarajevske županije, te su lišene slobode tri osobe iz Sarajeva inicijala F.Š. (1977.), O.H. (1990.) i S.Z. (1997.). Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto oružje, streljivo, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije uz Izvješće o izvršenim krivičnim djelima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije