Marija Biokšić (1991 -2016)

Sad i anđeli gore na nebesima pjevaju s jednim altom više

Marija Bioksic
29.03.2016.
u 07:39

Svi koji su poznavali Mariju ističu kako je bila iznimno pozitivna i uvijek nasmijana djevojka. Njezini roditelji, prijatelji i kolege iz poduzeća Violeta s nevjericom su primili vijest. Nisu mogli vjerovati da se takvoj osobi može nešto loše dogoditi.

“Nakon naše prelijepe opere i prelijepog domjenka, kad se druženje bližilo kraju, došla je do mene i rekla: ‘Maestro, molim vas, može li fotografija, molim vas’. Ne znam tko je fotografirao, a s njom su još bile dvije naše djevojke iz zbora. Vidio sam radost i ponos u njihovim očima. Otišle su sretne. Pomislio sam, ako je naša opera ‘Diva’ učinila ove mlade imalo sretnima, presretan sam i ja. Zahvalio sam Bogu, otišao dva koraka udesno i pustio suzu. O, Mare, pokoj ti dao pobjednik smrti, duša ti se raja nauživala. Sad doista anđeli pjevaju s jednim altom više”, riječi su maestra don Dragana Filipovića posvećene Mariji Biokšić (25), članici Akademskog zbora Pro musica iz Mostara, čiji je mladi život naprasno ugašen u nedjelju. 

Preminula je uslijed ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći otprije tjedan dana. Marija, za prijatelje i obitelj Mare ili Maša, bila je oko pet godina članica zbora Pro musica. Dijelila je i dobro i zlo sa svojim kolegama, nastupala na raznim pozornicama u zemlji i šire, nekoliko puta i na našem Večernjakovu pečatu. Svoj vrhunac ovi mladi ljudi i Marija s njima dosegnuli su izvedbom opere “Diva” ispisavši tako glazbenu povijest ovih prostora. Operu “Diva” posvetili su, da tragedija bude veća, svojoj preminuloj kolegici Ines Zovko koja je ovaj svijet također prerano napustila 2014. godine.

Svi koji su poznavali Mariju ističu kako je bila iznimno pozitivna i uvijek nasmijana djevojka. Njezini roditelji, prijatelji i kolege iz poduzeća Violeta s nevjericom su primili vijest. Nisu mogli vjerovati da se takvoj osobi može nešto loše dogoditi.

Jednostavno je osvajala vedrinom, nikad je nitko nije vidio tužnu i potištenu. Uvijek nasmijana, zračila je pozitivnom energijom.

Bila je alt, a svoj glas brusila je najprije školovanjem u glazbenoj školi, a poslije u zboru. Glazba je bila njezina velika ljubav, trudila se ne propustiti ni jednu probu zbora, a ako bi kojim slučajem bila spriječena, ispričavala se i nadoknadila bi zaostalo. Usporedno s glazbom studirala i uspješno završila Ekonomski fakultet u Mostaru..., zaposlila se i bila mlada osoba za primjer.

Gubitak je najteže pao njezinim roditeljima Ružici i Željku. Teško je i zamisliti kako se oni sada osjećaju. Ne postoje riječi utjehe jer zasigurno ne postoji veći gubitak od gubitka djeteta. A, Mariju su svi voljeli i obožavali. Bila je pravi anđeo. I zato će se imati i tko gore na nebu pobrinuti za nju.

“Vjerujte u mene. Ja sam put, istina i život!”, poruka je koja stoji i sada na Facebook profilu Marije Biokšić.

Ispraćaj Marije Biokšić bit će danas, utorak, 29. ožujka 2016. godine, u 16 sati ispred Gradske mrtvačnice Bijeli brijeg. Pokop će se održati na rimokatoličkom groblju u Rodoču.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?