PRESUDA 28. studenog

Turković: Istraga protiv Čavke se otvara idućeg tjedna

Zijad Turković
14.11.2013.
u 16:26

Na samom početku ročišta Turković se obratio Vijeću i upitao šta je urađeno sa krivičnim prijavama koje je iznio u završnoj riječi protiv tužilaca Diane Kajmaković i Olega Čavke

Izricanje presude optuženima za pripadnost zločinačkoj organizaciji koju se tereti za više krivičnih djela, a na čijem se čelu nalazio Zijad Turković, predsjedavajući Vijeća Suda BiH Izo Tankić zakazao je za 28. studeni, nakon što je danas završnu riječ izložio Dejan Bogdanović, koji brani Milenka Lakića, ali i sam optuženi.

Na samom početku ročišta Turković se obratio Vijeću i upitao šta je urađeno sa krivičnim prijavama koje je iznio u završnoj riječi protiv tužilaca Diane Kajmaković i Olega Čavke. Naveo je također, da se prema njegovim saznanjima istraga protiv tužitelja Čavke zbog primanja mita otvara idućeg tjedna i da bi bila otvorena i ranije, da to nije zabranila Nives Kanevčev, jer bi onda pao predmet Turković, a optuženi kaže da će svakako pasti. Zatražio je i da se ne povezuje sa Mirsom Švicarcem koji, nastavlja Turković, nikada nije spomenut u sudnici, niti mu je prijatelj. Vijeće je još zamolio da iskoriste svoj autoritet i moć da se u BiH ne dogodi Zoran Đinđić i rekao da treba izvesti "bosansku Sablju".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije