početak suđenja

Turčinu koji je staricu izbo nožem pomagala trudna djevojčica (13)

turcin
13.03.2015.
u 10:44

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima jučer je u Županijskom sudu počelo suđenje 26-godišnjem Turčinu Ercanu Ustunsoyu iz mjesta Batinzbog zbog brutalnog razbojstva koje se dogodilo 2. rujna prošle godine nad Fatom Saljević (85) u njenoj kući u Ulici Osik do broja 99 u ilidžanskom naselju Osijek. Optužen je da je nožem starici nanio po život opasne ozljede. Naime, kako se navodi, on je došao do njezine kuće zajedno s maloljetnom A. P. (2001.). Prethodno je ona pozvala telefonom staricu, inače njezinu susjedu, te pitala može li doći kod nje na kavu.

Zvala na kavu

- Kada su došli i kada ih je oštećena pustila u kuću, Ustunsoy je više puta nožem udario u leđa. Zbog udaranja, nož se polomio, te je optuženi uzeo drugi nož s crnom drškom čija je oštrica duga 15 centimetara i staricu nastavio ubadati u leđa i prsa, te joj rukama stiskao vrat. Maloljetnica je potom iz kuhinje donijela posudu punu vrele kave te je Turčin njome staricu polio po glavi i nanio joj lake tjelesne ozljede lica i usana, nakon čega je izvršio premetačinu po kući pri čemu je pronašao, uzeo i prisvojio oko 200 eura i oko 150 maraka, te se sa sudionicom udaljio u nepoznatom pravcu, stoji u optužnici. Razbojski par izvršio je premetačinu po kući ukravši nešto novca i zlatnine, a potom su pobjegli ostavivši staricu da umre. Nju je u lokvi krvi zatekao susjed koji je policiji ispričao kako je prethodno čuo pozive upomoć. Liječnici bolnice Koševo su kod nesretne Fate utvrdili vanjski prijelom donje čeljusti, rebara s lijeve strane i lijeve lopatične kosti, te više ubodnih rana prsnog koša i vrata. Policija je tri dana kasnije uhitila Ustunsoya koji je jučer, prilikom uzimanja osobnih podataka u prisustvu turskog prevoditelja, rekao kako je završio osnovnu, a napustio srednju školu, te da je oženjen i otac dvoje maloljetne djece.

Trudno dijete

Županijski tužitelj Safet Hrapo je u uvodnoj riječi rekao kako će optužba tijekom postupka saslušati pet svjedoka, oštećenu i devet vještaka, te predočiti materijalnu dokumentaciju. “Tužiteljstvo će tijekom ovog postupka dokazati da je optuženi počinio djelo na način, vrijeme i pod okolnostima koje su navedene u optužnici i da je svojim radnjama ostvario sva bića kaznenog djela razbojstva. Smatram da će Sud nakon provedbe svih dokaza optuženog proglasiti krivim i kazniti po zakonu, rekao je tužitelj Hrapo. S druge strane, Ustunsoyev odvjetnik Omar Mehmedbašić je iskoristio pravo da ne iznosi uvodnu riječ te dodao samo da će obrana svoje moguće dokaze predložiti nakon što svoje izvede tužitelj. Sutkinja Jasmina Begić je nastavak suđenja sazvala za 2. travnja, najavljujući iskaz tri svjedoka optužbe. Osim za razbojstvo nad staricom, 26-godišnji Turčin se tereti i za spolni odnos s djetetom nakon čega je tada 13-godišnja P. A. ostala i trudna.

Komentara 4

LA
lakočemo
12:50 13.03.2015.

ovog turčina treba na dobru robiju

OB
ObrenM
12:56 13.03.2015.

"Trudna djevojcica"zasluzuje dozivotnu.

OB
ObrenM
12:56 13.03.2015.

"Trudna djevojcica"zasluzuje dozivotnu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije