Dragan Lukač

Treba pronaći vlasnika hotela "Dalas" gdje se planirao napad

dragan lukač
02.11.2015.
u 12:55

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ocijenio je danas uspjehom entitetske policije to što je spriječeno teško krivično djelo u Janji kod Bijeljine, zbog kojeg bi građani, uglavnom bošnjačke nacionalnosti, bili uznemireni.

Napominjući da je istraga o slučaju u tijeku, Lukač je u izjavi novinarima u Banjoj Luci potvrdio da zbog obavljanja razgovora treba pronaći vlasnika hotela "Dalas" u Janji, u kojem je pronađeno stotinjak boca napunjenih benzinom i plinske boce koje su bile povezane čaršafima.

Smatra i da će izuzimanje tragova s mjesta događaja policiju odvesti do drugih umiješanih u ovaj slučaj.

Policijski službenici CJS Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS u suradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu, došli su do operativnih saznanja da na području koje pokriva CJS Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog djela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti.

Postupajući po navedenim podacima, policijski službenici MUPRS-a, prikupili su podatke o mogućim objektima napada.

S ciljem sprečavanja izvršenja krivičnog djela, 30. listopada je izvršen pretres ugostiteljskog objekta u Janji, te pronađena veća količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija koje su bile međusobno povezane i pripremljene za uništenje navedenog objekta.

Objekt je bio fizički povezan s većim brojem stambenih objekata za individualno stanovanje.

Zahvaljujući brzom, operativnom i upornom radu policije spriječeno je izvršenje krivičnog djela koje je moglo imati katastrofalne posljedice po ljudske živote i imovinu građana, priopćeno je ranije iz CJS Bijeljina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?