Tužiteljstvo BiH

Tadić i Brammertz razgovarali o procesuiranju ratnih zločina

28.10.2019.
u 18:08

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa svojim suradnicima, sastala se s glavnim tužiteljem pri MRMKS Serge Brammertzom i njegovim timom.

Na sastanku je razgovarano o procesuiranju predmeta Kategorije 2, koji su proslijeđeni iz Haškog tribunala, a koji se procesuiraju nakon podignutih optužnica u Tužiteljstvu BiH, kao i mogućnostima prenosa predmeta Kategorije 2 u Hrvatsku i Srbiju, radi otklanjanja zastoja u procesuiranju zbog nedostupnosti optuženih, kako bi se procesuirali pod nadzorom tužiteljstva pri MRMKS.

Također, na sastanku je razgovarano i o prijenosu predmeta iz Tužiteljstva BiH prema pravosudnim institucijama oba entiteta i Brčko Distrikta BiH, tekućim i planiranim aktivnostima Tužiteljstva BiH u 2019. godini, budućim sastancima glavnih tužitelja regije, te aktivnostima na ekshumacijama i potragama za nestalim osobama.

Tužiteljstvo BiH je iskazalo potrebu za unaprijeđenjem suradnje u budućnosti, sa MRMKS uključujući između ostalog i organiziranje obuka i razmjene iskustava između dvaju tužiteljstava.

Tužiteljstvo MRMKS i Tužiteljstvo BiH održavaju redovite radne sastanke s ciljem što efikasnijeg procesuiranja predmeta ratnih zločina, borbe protiv nekažnjivosti ratnih zločina, kao i ulaganja dodatnih napora u procesu traženja i identifikacije nestalih osoba, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije