Pravosudna afera

Sudac nije sumnjao u optuženu kolegicu

16.02.2016.
u 06:45

Svjedočenjem suca Miloša Babića jučer je na Sudu BiH nastavljeno suđenje Rami Brkiću, bivšem ravnatelju MUP-a Unsko-sanske županije i Azri Miletić, sutkinji Prizivnog odjela ovog suda, optuženima za davanje, odnosno primanje mita, piše Večernji list BiH.

Sudac Babić je kao svjedok ispričao kako na Prizivnom odjelu Suda BiH radi od 2009., te da je, između ostalog, bio i član Sudskog vijeća u ponovljenom postupku protiv Rame Brkića i drugih.

Odgovarajući na pitanje tužitelja Džermina Pašića da li je tijekom postupka bilo odstupanja od zakona, svjedok je kazao kako je proces rađen po zakonu, te da je predsjednik Vijeća (optužena sutkinja Miletić, nap.a.) vrlo korektno radio u predmetu.

-Nakon ukidanja prvostupanjske presude, sve je išlo uobičajenim tokom i ništa nije bilo posebno sporno niti smo imali nekih posebnih problema. Ne sjećam se spornih pitanja između članova i predsjednika Vijeća– kazao je Babić.

Svjedok je, opet odgovarajući na pitanja tužitelja, kazao da je u predmetu bilo završeno izvođenje dokaza, ali Vijeće nije došlo do toga da ih cijeni, uključujući i dva nalaza i mišljenja vještaka kemijske struke, vezanih uz koncentraciju i postojanje opojne droge.

-Koliko se sjećam, ovi dokazi su odbijeni. Mi nismo vijećali o predmetu i ne znam što bismo zaključili – naglasio je Babić.

Podsjećamo, trećeoptuženi Senad Šabić je uoči suđenja u ovom predmetu pobjegao u Švedsku, te je postupak u odnosu na njega izdvojen iz ovog suđenja. Sutkinja Suda BiH, Azra Miletić, zajedno sa Brkićem i Šabićem se našla na optuženičkoj klupi zbog primanja mita od strane dvojice ovih optuženika za međunarodnu trgovinu narkoticima, a kako bi im u ponovljenom postupku koji se protiv njih vodio na Sudu BiH izrekla što manju kaznu ili čak oslobađajuću presudu. Nakon njihovog uhićenja u policijskoj akciji „Čekić“ neslužbeno se moglo doznati da je sutkinja Miletić za ovu uslugu trebala primiti 100.000 maraka.

Notar Milan Miletić, suprug optužene, tvrdi da je ona žrtva pravosudne mafije. a odvjetnici odbrane ustvrdili da je cijeli slučaj montiran radi pritiska na sutkinju koja odlučuje o pravosnažnim presudama.

- Vrijeme će sve pokazati. Razgovarao sam s Azrom nakon puštanja iz pritvora, ona je sada još jača. Poznajući njenu riješenost da izvede konačno stvar načistac i sve ono što ona zna, a zna mnogo o tim ljudima, ne bih bio na mjestu te političke pravosudne mafije - rekao je Milan Miletić. Kako je istaknuo, ako netko piše i podiže optužnice, pogotovo protiv visokopozicioniranih djelatnika, neka ih ne piše bez čvrstih i neoborivih dokaza, jer će one na sudu pasti, kao brojne do sada.

- Azra je znala da je prisluškuju, što je govorila svakome koga zna. Nemoguće je onda da osoba koja zna da je prisluškuju, a radi se o inteligentnoj ženi, uradi ono za što je terete - zaključio je Milan Miletić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije