TRAGEDIJA U SRBIJI

Što će se dogoditi Dankinim ubojicama ako tijelo ne bude pronađeno? Odvjetnik objasnio koje su mogućnosti

danka potraga
Davor Javorovic/PIXSELL
05.04.2024.
u 17:11

Objasnio je da je djelo kvalificirano kao teško ubojstvo u sudioništvu, za koje je najmanja dozvoljena kazna 10 godina zatvora, a najviša doživotni zatvor

Dvojica radnika srpskog vodovoda priznali su krivicu za ubojstvo Danke Ilić, no iskazi im nisu posve isti, a nisu niti otkrili gdje se nalazi tijelo dvogodišnjakinje, kazao je ranije danas Načelnik Uprave kriminalističke policije Republike Srbije Ninoslav Cmolić. Veliko je pitanje za mnoge sada - što će se dogoditi s osumnjičenicima ako tijelo ne bude nađeno?

Odvjetnik Saša Rajković dao je odgovor na to pitanje za Srbiju Danas. - Moraju postojati drugi dokazi. Može im se suditi naročito jer ovdje imamo priznanje oba osumnjičena da su počinili djelo koje im se stavlja na teret - kazao je, ističući kako u praksi postoje slučajevi u kojima su ubojice osuđene i bez tijela.

- To 'nema tijela, nema djela' nije baš istinita izreka, može se i bez toga suditi, ali radi se o izuzetcima - dodao je odvjetnik. Objasnio je da je djelo kvalificirano kao teško ubojstvo u sudioništvu, za koje je najmanja dozvoljena kazna 10 godina zatvora, a najviša doživotni zatvor.

 

 Ako su informacije koje je iznio Cmolić točne, rekao je Rajković, kvalifikacija kaznenog djela ostat će ista čak i ako tijelo ne bude pronađeno. Podsjetimo, optuženici su kazali da su djevojčicu udarili autom, pretpostavili da je preminula, a kada se probudila, jedan od njih ju je udavio. Dankino tijelo bacili su na deponij, no policijska potraga navedenog odlagališta otpada nije rezultirala pronalaskom tijela.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?