ČAPLJINA

Starica na kolniku poginula od udara

policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
03.02.2014.
u 10:20

Ova je nesretna starica smrtno stradala preksinoć nešto iza 18 sati kada je na dijelu inače opasne magistralne ceste M-17 u Višićima kod Čapljine

“Nažalost, dogodila se tragedija i izgubljen je jedan život. Prava je sreća ili čudo da ovakvih stvari nema svaki dan jer ova magistrala je prometna i opasna, a prolazi kroz samo naselje. Djeca i stariji svaki dan moraju prelaziti s jedne na drugu stranu, ili, pak, moraju hodati uz prometnicu koja u cijelosti i nema uređene nogostupe”, komentirao je jučer jedan od mještana čapljinskih Višića tešku prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala njihova 77-godišnja sumještanka Matija Jukić.

Ova je nesretna starica smrtno stradala preksinoć nešto iza 18 sati kada je na dijelu inače opasne magistralne ceste M-17 u Višićima kod Čapljine na nju naletjelo vozilo marke Volkswagen Caddy(registacijskih ozanke E15-K-799) za čijim je upravljačem bio Miloš Rajič(32). Nakon tog kontakta s vozilom Matija je odbačena nekoliko metara pokraj spomenute prometnice.

Ubrzo preminula

Usljed zadobivenih višestrukih i teških ozljeda glave i cijelog tijela starica je ubrzo i preminula pa su djelatnici Hitne pomoći Čapljina, koji su je brzo prebacili do Doma zdravlja Čapljina, mogli samo konstatirati smrt. Očevid je na mjestu događaja uz djelatnike PU Čapljina izvršio dežurni županijski tužitelj Zdenko Kovač koji je za Večernjak potvrdio da se još istražuju okolnosti ovog tragičnog događaja u Višićima.

Jako opasna prometnica

“Do kontakta vozila i nesretne žene došlo je na desnoj strani kolnika, tj. na strani kojom se vozilo i kretalo iz pravca Metkovića k Čapljini. Tek nakon završenih svih istražnih radnji točno ćemo znati što je sve dovelo do ovog nemilog događaja koji je odnio još jedan ljudski život. Stoga se u ovom trenutku sa sigurnošću i ne može govoriti kako se starica našla na putu vozilu tj. je li se kretala kolnikom, ili je pokušavala prijeći cestu. To će se utvrditi nakon svih potrebitih vještaćenja, a obdukcija tijela smrtno stradale starice, koju je obavio Hamza Žujo, pokazala je da je su uzrok smrti višestruke ozljede na cijelom tijelu. Nažalost, ovo je jako opasna prometnica za cijelo naselje Višići i do sada je odnijela i nekoliko ljudskih života”, -rekao nam je dežurni županijski tužitelj Zdenko Kovač i dodao kako je vozač bio nakratko zadržan u prostorijama PU Čapljina a onda je pušten i protiv njega slijedi redoviti postupak u takvim situacijama. Uzeti su mu uzorci krvi kako bi se provela potrebita vještačenja i utvrdilo je li u trenutku prometne nesreće bio pod utjecajem alkohola.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?