PALE

Starac se smrznuo u snijegu pa mu glavu otkinule divlje životinje

policija, traka
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
10.12.2013.
u 10:02

Stravični prizor obezglavljenog tijela otkrio je lovac iz Udruge “Jahorina”, i to na lokalnoj makadamskoj cesti Majdani - Šatora - Vitez

Obezglavljeno tijelo Ratka Samardžije (72) s Pala pronađeno je u mjestu Šatora kod Pala. Obdukcijom je utvrđeno da se nesretni čovjek smrznuo u snijegu, a potom su ga izgrizle gladne divlje životinje pri čemu su mu doslovno otkinule glavu koja je pronađena u blizini tijela.

Otkrili ga lovci

Stravični prizor obezglavljenog tijela otkrio je lovac iz Udruge “Jahorina”, i to na lokalnoj makadamskoj cesti Majdani - Šatora - Vitez. Šokirani čovjek odmah pozvao policiju. - Policajci su tijelo zatekli u ležećem položaju, bez glave i vrata, koje je bilo prekriveno s oko dva centimetra snijega. Na tijelu su uočene ozljede i oštećenja tkiva i kože između ramena, koje su najvjerojatnije nastale od ugriza životinja. Ista situacija je i s glavom, a u snijegu su bili vidljivi brojni tragovi životinja. Izvršen je i vanjski pregled leša i tom prilikom nisu pronađene druge ozljede koje bi ukazivale na moguće kazneno djelo - potvrdila je glasnogovornica Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo Danka Tešić. U prvi trenutak identitet nesretnog čoveka nije bio poznat, ali su ga mještani prepoznali po odjeći, a naknadno ga je identificirao sin.

Prvi slučaj smrzavanja

- Nakon očevida, tijelo je prevezeno u mrtvačnicu “Sveti Marko” u Istočnom Sarajevu gdje je izvršena obdukcija. Obdukciju je izvršio vještak sudske medicine koji je konstatirao da je uzrok smrti smrzavanje, a da su ozljede nastale nakon toga - rekla je glasnogovornica Tešić, navodeći da je ovo prvi ovogodišnji slučaj smrzavanja na području Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo. Mještani Šatora ispričali su da je nesretni Samardžija u petak navečer bio u selu Vitez i pješke je krenuo prema svojoj kući. - On je živio sam u jako trošnoj kući u selu Šapci koje ni dan danas nema struju. Vjerojatno je usput zaspao na mrazu i stigla je ga je “bijela smrt”. Pronašli su ga lovci, a taj prizor je bio stravičan! Glava je bila odvojena od tijela i pronašli su je dva metra dalje od tijela. Vrat je sav bio izgrižen, a obrazi pojedeni. Pretpostavljamo da su ga izgrizli psi lutalice - kojih ima puno - pričaju mještani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?