Doboj

Starac (90) umjesto da dobije TV, ostao i bez kuverte s 3 tisuće KM

prevaranti_nnn_bih_17082015
18.08.2015.
u 07:39

Nesretnom čovjeku prevaranti ponudili da kupi set noževa za 200 KM, kasnije su ga mučki prevarili

Nakon prošlogodišnjih poplava primijećen je niz prevaranata koji su na osnovi prikupljanja pomoći za žrtve poplava varali i tako sebi protupravno pribavljali imovinsku korist. Uz kazneno djelo, prevaranti su dotaknuli i moralno dno u mjesecima nakon svibnja 2014. godine. Nažalost, nastavili su djelovati i u ovoj godini, te su ovih dana prevarili starca u Doboju.

Noževi za televizor

Devedesetogodišnji Milorad Živković iz Doboja je policiji prijavio da je ostao bez tri tisuće maraka.

Nesretnom čovjeku su na ulici prišla dvojica nepoznatih mladića i predstavila se kao djelatnici jedne od humanitarnih organizacija koja pomaže ljudima koji su bili žrtve poplava, a i sam Živković je preživio strahote od prošle godine i nerado ih se sjeća. Nesretnom starcu su ponudili da kupi od njih set noževa koji stoji oko 200 maraka, a zauzvrat, kao žrtva poplava, od njih će dobiti televizor. - Nesretni starac pristao je na ponudu. Sjeo je u svoje vozilo i otišli su njegovoj kući gdje je on platio noževe i vratio se s mladićima u grad po televizor. Kada su došli u središte starcu su rekli da iziđe iz vozila i pričeka dok oni odu po uređaj. Starac je čekao mladiće, ali ih nije bilo. Kad je shvatio da je prevaren vratio se kući i primijetio da je i ona otvarana iznova.

Susjedi u šoku

Prevaranti su mu iz kuće uzeli kuvertu s 2700 maraka i 170 eura iz koje je platio noževe. Nesretni čovjek kazao je kako više nema povjerenja u ljude. Susjedi obitelji Živković su u šoku.

- Čula sam da su neki mladići prevarili i pokrali Milorada. Ne znam o kome je riječ, ali sličnih prijevara, osobito u razdoblju nakon poplava, je bilo. Ljudi ne žele raditi, samo žele lako doći do novca, kazala je susjeda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije