Austrijska policija traga za ubojicom

Srbin u Beču uputio kompliment djevojci, Albanac mu zabio nož u prsa

21.08.2017.
u 08:00

U noći s petka na subotu u bečkoj četvrti Ottakring ubijen je 37-godišnji Perica Gavrilović, podrijetlom iz Bele Crkve u Vojvodini, vlasnik kafića u Beču. Njegov prijatelj, 28-godišnji državljanin BiH, je ranjen.

Sukob nakon komplimenta

Kako prenose srbijanski mediji, Gavrilović i njegov prijatelj su dvjema djevojkama udijelili kompliment na ulici, nakon čega su mladići koji su bili s njima poludjeli, a jedan od njih izvadio je nož i izbo ih. Prema pisanju ORF-a, Gavrilović je zgodnoj plavuši rekao kako da je “ludnica u ovo vrijeme vidjeti tako lijepu ženu”. Glasnogovornik lokalne policije potvrdio je medijima tek kako je došlo do sukoba nakon što je dvojac djevojkama udijelio komplimente. Napadači su pobjegli nakon sukoba, a ozlijeđene je, kako leže na cesti, našla policija. Obojica su još bila živa, prevezena su u bolnicu, ali Gavrilović je tamo od težine rana preminuo. Njegov prijatelj je teško ranjen, ali izvan životne opasnosti, prenosi Index.hr. Srbijanski mediji pišu kako su napadači i djevojke bili albanske nacionalnosti. Večernje Novosti pišu kako je Gavrilović bio vlasnik kafića Space Bar Lounge u Beču, bio je oženjen i imao je maloljetnu kćer. Navijao je za Zvezdu i bio veliki fan Novaka Đokovića. - Najvjerojatnije kako bi se dokazao djevojkama, jedan od napadača izgovorio je nekoliko riječi i izvadio nož, a zatim počeo psovati u Perici i još jednom mladiću koji je bio s njim u društvu. Napadač je izvadio nož i zabo ga izravno u grudni koš vlasniku lokala dok je drugom mladiću zario nož u trbuh - rekla je jedna od svjedokinja cijelog događaja za srpske medije. Ona istodobno moli i sve koji bi mogli pomoći u pronalaženju napadača i rasvetljavanju zločina da se jave najbližoj postaji bečke policije.

- Molimo i sve one koji su možda bili u nekom od lokala i tako vidjeli spomenutu dvojicu napadača i dvijee djevojke plavuše s njima da jave policiji. Jedna je bila u bijelim trapericama i bijeloj majici. S nadom da će netko pomoći u istrazi, vjerna čitateljica moli za pomoć... - rekla je svjedokinja za beogradske medije.

Posebna dimenzija priče

Ne treba ni spominjati kako je u jako kratkom roku cijela priča dobila posebnu dimenziju jer je riječ o slučaju u kojem su navodno Albanci ubili jednu osobu srpske nacionalnosti te drugu ranili. Zbog toga se već po portalima na srpskom jeziku spominju osvete za taj čin, a austrijska policija poduzima dodatne mjere kako cijela priča ne bi prerasla u sukob dviju etničkih skupina u Austriji. Iz policije su poručili kako se ulažu maksimalni napori u otkrivanje počinitelja toga zločina te očekuju da bi informacije koje će dobiti od preživjele osobe, inače državljanina Bosne i Hercegovine, biti iznimno značajne. Iako nije objavljen identitet preživjeloga, mediji u susjednoj državi pretpostavljaju da je i on srpske nacionalnosti. Policija je također poručila kako će javnost biti pravodobno obaviještena o tijeku istrage te su pozvali sve koji možda nešto znaju o tom slučaju da to prijave. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?