Granična policija

Spriječeno krijumčarenje lijekova iz Srbije u BiH

18.05.2017.
u 16:13

Službenici Postrojbe granične policije Bijeljina u srijedu su spriječili krijumčarenje lijekova iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, u suradnji s pripadnicima Policijske uprave Bijeljina Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, izvijestila je Granična policija BiH.

Lijekove je pokušao prokrijumčariti S. D. (1988.) koji je prethodno kontroliran na izlasku iz Srbije, na Graničnom prelazu Sremska Rača, nakon čega je ostavio dokumente i pobjegao prema BiH. Bez zaustavljanja je prošao i MGP Rača izbjegavši graničnu kontrolu. U suradnji sa službenicima PU Bijeljina MUP-a Republike Srpske, S. D. nađen je u neposrednoj blizini grada te priveden u službene prostorije PGP Bijeljina. 

Pretresom njegovog vozila Honda, bh. registarskih oznaka, otkriveni su lijekovi (hormon rasta i anabolički steroidi) bez potrebne dokumentacije.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, uhićen je i protiv njega bit će podneseno izvješće zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje“.  

Sukladno Zakonu o graničnoj kontroli, bh. državljanin je i prekršajno procesuiran zbog izbjegavanja graničnih provjera.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije