Bihać

Spriječeno krijumčarenje 258 kilograma duhana

duhan
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
06.02.2015.
u 09:44

Pripadnici postrojbe granične policije Strmica spriječili su jučer krijumčarenje 258 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica koji je privremeno oduzet

Duhan je otkriven prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, bh. registracijskih oznaka, u graničnom pojasu na području općine Bosansko Grahovo.  U trenutku kontrole vozilom je upravljao P. I. (1967.), državljanin Bosne i Hercegovine, koji nije posjedovao dokumentaciju o podrijetlu robe. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužiteljstva BiH koji je izdao nalog za privremeno oduzmanje duhana i dostavljanje izvješća o počinjenom krivičnom djelu nezakonit promet akcizne robe. Pored ovoga, 3. veljače 2015. godine, u okviru operativne akcije Clean earth, pripadnici postrojbe granične policije Velika Kladuša su na magistralnom putu Velika Kladuša – Cazin prilikom kontrole teretnog motornog vozila Iveco (brza pošta) otkrili 50 kilograma duhana koji je bio adresiran na primatelja u Velikoj Kladuši. Vozilom je upravljao M. M. (1986.) državljanin BiH. O događaju je obaviješten tržišni inspektor po čijem će nalogu na ovom slučaju nastaviti raditi županijska tržišna inspekcija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?