Loša iskustva

Slučajeva krađe mesa sve više, policija poziva na oprez u vremenu svinjokolje

07.11.2016.
u 08:00

Kada je svinjokolja u pitanju, proteklih godina, umjesto o kvaliteti i količini mesa, više se priča o crnoj kronici i krađi mesa iz sušnica. Pojedinci, ili čak organizirane skupine, o čemu se prošle godine govorilo na području Doboja i Tomislavgrada, uspjeli su ovu temu aktualizirati.

- Za dvadesetak dana krenut će svinjokolja i potreban je oprez s obzirom na ranija iskustva koja su se događala. U prosjeku, najviše krađa svinjskih proizvoda događa se u mjesecu studenome ili mjesecu prosincu kad ga je i najviše, kad tek počinje sezona sušenja proizvoda. Ljudi u velikom broju slučajeva i ne prijavljuju takve krađe, što je pogrešno. Potrebno je sve slučajeve krađe prijaviti policiji jer se u istrazi može otkriti neki trag i može se doći do počinitelja, govori za “Večernji list” policijski izvor koji se ranije susretao s ovakvim slučajevima. Raniji sugovornik “Večernjaka” koji je sam pretrpio štetu i kojemu je prije nekoliko godina ukradeno nekoliko pršuta, za “Večernji list” je svojedobno otkrio kako je tad otkrio da mu je meso ukrao jedan od susjeda. Policijski izvor tvrdi da je, nažalost, to danas najčešća situacija.

- U većini slučajeva ispostavi se da je počinitelj netko od susjeda ili ono što je češće, netko od susjeda navodi lopova ili više njih do sušnice i mjesta gdje stoji meso. Neće nijedan lopov doći u neko nepoznato područje i na terenu planirati što će ukrasti, to može neki amater. Tko je dulje u tome, on će ranije pripremiti teren i upoznati se s njim, a imat će navođenje nekog tko dobro poznaje područje. Naravno, ne smije se generalizirati. Taj susjed je uglavnom netko tko “nije čist” i ne bavi se sasvim zakonitim poslovima, kaže policijski izvor. Naglašava da od ovakvih krađa nisu izuzete ni privatne tvrtke.

- I u mesnice, kao i u veletrgovine, sve češće se postavljaju mini kamere koje nadziru djelatnike jer su imali negativnih iskustava ranije, kazao nam je izvor. Prema svemu sudeći, meso je postalo jedna od traženijih roba kradljivaca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije