Akcija „Brend“

SIPA uhitila 11 carinskih službenika, pretresi na 22 lokacije

26.02.2019.
u 12:29

Carinski službenici su uhićeni na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Šamac i Orašje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jutros su po naredbama Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine započeli operativnu akciju kodnog naziva „BREND“.

Kako je priopćeno iz SIPA-e,  u tijeku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata, službenih prostorija Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine i pokretnih stvari koje koristi 11 osumnjičenih osoba, službenika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, na ukupno 22 lokacije na području Banja Luke, Novog Travnika, Orašja, Bužima, Brčkog, Broda, Odžaka te graničnih prelaza Gradiška, Orašje i Šamac.

Navedene aktivnosti se provode pod nadzorom Tužiteljstva BiH i u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutarnjih poslova Posavske županije. 

Osumnjičenim osobama se stavlja na teret da su u suradnji s drugim osobama, a kao službenici Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi tražili i uzimali novac od osoba koja vrše uvoz roba iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, za što su im osumnjičeni osiguravali neometan uvoz roba u Bosnu i Hercegovinu bez propisane carinske kontrole i stvarnog carinjenja roba.

Više informacija o rezultatima operativne akcije “Brend“ bit će poznato nakon realizacije naredbi Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije