pretresi

SIPA pretresa 24 lokacije: Na listi i nogometni menadžer Admir Husarić

SIPA
25.05.2017.
u 12:07

Pripadnici SIPA- e na području Srebrenika, Gradačca, Brčkog i Banje Luke izvode veliku akciju, a kako piše Žurnal, u tijeku je pretres stanova i objekata nekoliko osoba koje se dovode u vezu s carinskim prijevarama.

Iz Tužiteljstva BiH je priopćeno tek da se po njihovom nalogu realizira opsežna akcija u borbi protiv financijskog kriminala i korupcije, a kako navodi Žurnal, pretresaju se, pored ostalih, objekti u vlasništvu nogometnog menadžera Admira Husarića i odvjetnika Hajrudina Škahića u Srebreniku, potom Nusreta Mustabašića, Miloša Jakovljevića u Banjoj Luci te Ferhata Peštalića, zvanog Pero. Sumnja se da je ova skupina, zajedno sa još nekoliko osoba sudjelovala u carinskim prijevarama.

Ferhat Peštalić se dovodi u vezu sa više puta uhićenim i osuđivanim za utaju poreza i prijevare Sedinetom Karićem, zvanim Sido, iz Srebrenika. O tome je u iskazu dostupnom javnosti govorio i optuženi bivši direktor Uprave za neizravno oporezivanje Kemal Čaušević, podsjeća Žurnal.

– Što se tiče tvrtke Eko-Škobić pokazalo se vremenom da je to tvrtka preko koje je radio Sido Karić iz razloga jer je bio u zatvoru, a na temelju rada Tužiteljstva gdje smo mi iz UNO pomagali, pa je na taj način prikrivao djelatnost. Prema informaciji koju sam dobio, Ferhat Peštalić je taj koji je završavao poslove za tvrtku Eko-Škobić, A Ferhat Peštalić je Sidin igrač, točnije radio je za njega, naveo je u svom svjedočenju Čaušević.

Admir Husarić je, prema pisanju Žurnala, kontrovezni nogometni menadžer koji se dovodio u vezu s više afera, a posebno je upečatljiva njegova javna objava putem društvenih mreža kada je s metkom u cijevi prijetio pripadniku navijačke skupine iz Tuzle.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije