U zatvorskom krugu

Silovatelj nožem u leđa ubo - silovatelja!

02.12.2015.
u 07:00

Nakon svađe i naguravanja pri šetnji, pokušaj ubojstva se dogodio usred dana u dvorištu Kazneno-popravnog zavoda u Foči

Netom na devet i pol godina zatvora za silovanje u Sarajevu osuđeni Predrag Đurović (44) ubo je nožem u leđa drugog zatvorenika Vukašina Ritana (22) koji je proljetos dobio osam godina za ubojstvo u Prijedoru, a ovaj pokušaj ubojstva se dogodio usred dana u krugu Kazneno-popravnog zavoda u Foči. Kako navode iz ovog zatvora, nakon ukazane pomoći u bolnici, Ritan je vraćen u KPZ Foča, gdje je smješten u stacionar. Naime, njih su dvojica od ranije u lošim odnosima i više puta su se svađali. U ponedeljak su bili u popodnevnoj šetnji u krugu zatvora kada su se ponovo sukobili.

- Prvo su se počeli svađati i naguravati. Tada je Đurović izvadio nož i ubo Ritana. Samo zahvaljujući brzoj reakciji čuvara nije došlo do tragičnih posljedica. Nakon toga su ranjenog Ritana odvezli u bolnicu. Đurović će odgovarati za ovaj napad. Treba utvrditi i kako je došao do noža i tko je odgovoran za to što ga je neometano nosio po dvorištu - kažu iz ovog zatvora. Kako smo pisali, Đurović je prije mjesec dana osuđen zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva koji je počinio još 1992. u Sarajevu. Prema presudi, Đurović je tada u napuštenoj zgradi Vracama silovao ženu uz prijetnju da će ubiti i nju i njezino dijete, a prilikom izricanja ove presude on je već bio u zatvoru u Foči zbog ranije presude Osnovnog suda u Sokocu. Riječ je višestrukom povratniku u činjenju kaznenih djela, a od 1986. čak 11 puta osuđivan je na različite zatvorske kazne, od čega dva puta i kao maloljetnik. S druge strane, ubodeni Ritan je dobio osam godina zatvora zato što je s kolegom Rankom Rustićem ubio Zorana Ritana u Gornjim Garevcima kod Prijedora. Oni su nesretnog čoveka s kojim su prethodno pili tukli šakama, nogama, daskom, a potom su mu skakali po glavi dok nije izdahnuo. Također, ubodeni Vukašin Ritan i ranije je bio osuđivan na zatvorske kazne. On je 2012. osuđen na dvije godine zbog silovanaja svoje strine R. R. (50).

Inače, ovo nije prvi incident koji se dogodio u ovom kazneno-popravnom zavodu. Koliko je poznato, u studenom 2013. zatvorenik Goran Dubočanin bio je osumnjičen da je u spavaonici silovao zatvorenika Nazifa Sivca. On mu je prijetio da će ga pretući ako ne pristane. Uz to, i u srpnju 2010. zatvorenici Neđo Samardžić, Miljan Vuković, Aleksandar Miljatović i Saša Vidović napali su i pretukli Milu Rosića. Sličan slučaj zabilježen je i 2008. godine kada su se potukla dvojica zatvorenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije