ŠIROKI BRIJEG

Sedamnaest optuženih zbog Rudnika boksita

boksit
Foto: Zoran Grizelj
30.01.2014.
u 09:36

Jeronima Marića, Marija Oreča, Ivana Mikulića i Zorana Rezića, direktore poduzeća Rudnici boksita, terete za kaznena djela zloupotrebe položaja i ovlasti u razdoblju 2007. i 2009. godine

Protiv 17 osoba s područja Širokog Brijega i Posušja potvrđena je optužnica u slučaju Jeronim Marić i drugi, koja ih tereti za kaznena djela počinjena na štetu dva javna poduzeća Rudnika boksita.

Jeronima Marića, Marija Oreča, Ivana Mikulića i Zorana Rezića, direktore poduzeća Rudnici boksita, terete za kaznena djela zloupotrebe položaja i ovlasti u razdoblju 2007. i 2009. godine, potvrđeno je iz Županijskog suda u Širokom Brijegu. U optužnici se, također, navodi da je 12 osoba počinilo teške krađe imovine Rudnika boksita u Širokom Brijegu i Posušju, te nezakonitim vađenjem, prijevozom i prodajom rude boksita, steklo veliku financijsku dobit.

- Sudac za prethodno saslušanje Županijskog suda Široki Brijeg u predmetu broj 08 0 K 001956 14 Kps, potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva županije Zapadnohercegovačke broj T08 0 KTPO 0001004 10 protiv optuženih Jeronima Marića, Maria Oreča, Zorana Rezića i Ivana Mikulića, zbog produženog kaznenog djela ‘zloupotreba položaja ili ovlasti’ iz članka 383 stavak 3. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ F BIH), Mije Širića, Stojana Petrovića, Žarka Ivankovića, Ivana Bešlića, Kreše Galića, Tomislava Vrnjkovića, Ljube Dragoje, Miljenka Protrka, Petra Bešlića, Milana Čambera, Damira Ćuka, zbog kaznenog djela ‘teške krađe’ iz člana 287. stavak 2. točka a) KZ FBiH, te Željka Knezovića zbog kaznenog djela ‘nesavjestan rad’ u službi iz člana 387. stavak. 2 u vezi sa stavkom 1 KZ F BiH- izvijestili su iz ovog suda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?