Prijevare

Sarajlije se lažno predstavljali i uzimali novac od Gačana

27.02.2021.
u 17:09

Policija iz Gacka pronašla je i kaznila četiri osobe koja su se lažno predstavljale i nezakonito prikupljale prilog za udruženja koja okupljaju osobe sa poteškoćama u razvoja, kazali su iz Policijske uprave Trebinje.

Glasnogovornik Policijske uprave Jovana Cvijetić pojasnila je kako je riječ o osobama iz Sarajeva A.M.O, S.DŽ, A.K. i A.B, koje su izjavile da skupljaju priloge za Udruženje "Klub specijalnih sportova Drina" Goražde i Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Rastimo Zajedno" Kozarska Dubica.

Cvijetićeva je istaknula kako je u suradnji sa Policijskom postajom Goražde utvrđeno kako navedeno Udruženje nije registrirano na području Goražda.

"Obaviješteno je Okružno javno Tužiteljstvo u Trebinju koje je naložilo da se nastavi sa prikupljanjem operativnih saznanja, a da se lica sankcioniraju za prekršaj neovlašteno prikupljanje dobrovoljnih priloga", rekla je Cvijetićeva.

Policijska uprava Trebinje apelira da građani obrate pažnju tko im se predstavlja kao volonter nekog Udruženja.

Apel na društvenim mrežama proteklih dana uputilo je i gatačko Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Rastimo zajedno" koji su istaknuli da nemaju nikakve veze sa ovim ljudima i zamolili sve da ne kupuju markice koje im se nude, te da sve to prijave policiji.

Navedene osobe su pronađene su i kažnjene jučer. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije