novi sad

Sanjin Sefić nije prihvatio pojednostavljeni postupak ekstradicije

Sanjin Sefić
27.10.2016.
u 13:15

Prilikom saslušanja kod sudca za prethodni postupak Sanjin Sefić nije prihvatio pojednostavljeni postupak ekstradicije, odnosno opredijelio se za redovit postupak ekstradicije - potvrdila je Feni glasnogovornika Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić.

Istaknula je da ne može prejudicirati rokove i dužinu trajanja tog postupka.

- Trenutno sudac za prethodi postupak završava svoje pripremne radnje i dostavit će spise predmeta izvanpretresnom vijeću ovog suda, koje odlučuje o ispunjenosti pretpostavke za izručenje. U ovisnosti od toga kakva bude odluka Vijeća postoji mogućnost izjavljivanja žalbe na tu odluku, a kada odluka Vijeća postane pravnosnažna tada konačnu odluku o izručenju donosi Ministarstvo pravde Republike Srbije - pojasnila je Karapandžić.

Istovremeno, Županijski sud u Sarajevu donio je rješenje da četvero pomagača Sanjina Sefića ostaje na slobodi, jer Tužiteljstvo SŽ nije dokazalo da postoji opravdan razlog za pritvor.

- Županijski sud u Sarajevu je donio Rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužiteljstva SŽ za određivanje pritvora, jer Tužiteljstvo nije dokazalo postojanje zakonskog uvjeta za određivanje pritvora, odnosno nije dokazalo opasnost od utjecaja na svjedoke - potvrdili su Feni iz Županijskog suda u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije