Horor u Zaječaru

Sama pobacila i sakrila mrtvu bebu

Zaječcar
25.01.2016.
u 07:00

Djevojka je imala dečka s kim se razišla i stupila je u novu vezu. No, bila je dvojbi s kojim je od zatrudnjela pa je izazvala smrt ploda

A. T. (22) iz Zaječara, koja je u kritičnom stanju dovezena u bolnicu, izazvala je sama porođaj u osmom mjesecu trudnoće i rodila mrtvu bebu koju je ostavila ispod kreveta. Rodilja se bori za život, a rezultati obdukcije pokazali su kako je dijete rođeno mrtvo i da je porođaj nestručno izazvan. Majka djevojke kaže kako je bila šokirana zatečenim prizorom.

- Našla sam najprije krvave ručnike u kupaonici i vidjela da mi se kći previja od bolova. Znala sam da je u poodmakloj trudnoći pa sam se zabrinula. Odmah sam posumnjala da je došlo do komplikacija, ali ona mi nije htjela reći što se događa. Bila sam šokirana kad sam ispod kreveta pronašla bebu u krvavom prekrivaču. Odmah sam pozvala policiju i hitnu pomoć - ispričala je kroz plač majka.

Prema prvim nalazima obdukcije, pretpostavlja se da je beba rođena mrtva. Ali ostaje sumnja kako je do toga došlo. Vjeruje se kako je djevojka upotrebom raznih lijekova izazvala smrt ploda i prijevremeni porođaj. Beba je bila teška oko 1500 grama . Naime, na ovaj nemili korak djevojka se odlučila jer nije mogla pronaći izlaz iz situacije u kojoj se našla.

- Nesretna djevojka imala je dečka s kim se razišla i stupila je u novu vezu. Međutim, ostala je dvojba je li zatrudnjela s prethodnim momkom ili s novim. Ni jedan ni drugi nisu željeli priznati dijete - priča poznanica i dodaje: - Znam da je bila trudna iako je to skrivala. Ona je fina djevojka, ali vjerojatno se lomila između momka i obitelji. Njezina majka je znala da je trudna, ali stanje u ovoj obitelji je nesređeno, a ona je bez posla. Budući da je povremeno radila honorarno, sigurno nije mogla izdržavati dijete bez oca i pomoći roditelja. U očaju se odlučila na fatalan korak, riskirajući i svoj život. Liječnici su jedva zaustavili krvarenje. Primila je 5 boca krvi i prijeti joj sepsa. Nadam se da će preživjeti.

Očekuje se službeno izvješće toksikološke analiza koja će potvrditi kakve je lijekove uzimala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije