Serija tragedija u kanjonu Vrbas

Sa slučajno pronađenom ženom u vozilu na dnu Vrbasa bio je i muž

27.04.2016.
u 07:00

Dan nakon što je posve slučajno nađeno tijelo žene u vozilu škoda na dnu rijeke Vrbas, u Surjanu kod Mrkonjić Grada jučer je identificirana Mirjana Radukić (48) iz Banje Luke, nastanjena u Mariboru. S njom je u vozilu slovenskih oznaka bio i suprug Momir Radukić (53) za kojega se tek sumnja da je nestao u vodi, piše Večernji list BiH.

Traže se dvije osobe

Uz Momira, ronioci još tragaju i za nestalim Mladenom Inđićem (50) iz Bijeljine koji je zajedno s još dvojicom radnih kolega iz tvrtke ARS inženjering, Željkom Ostojićem (56) i Ninoslavom Sovićem (28), na istom mjestu kroz probijenu zaštitnu ogradu sletio u rijeku u terencu toyota. Njih dvojica su uspjela doplivati do obale.

- Momir i Mladen su nestali nakon serije prometnih nesreća koje su se tijekom vikenda dogodile na magistralnoj cesti Jajce - Banja Luka, kada su pod nepoznatim okolnostima sletjeli u rijeku. Toga kobnog poslijepodneva je u kanjonu Vrbasa, u mjestu Karanovac, smrtno stradala i djevojka iz Laktaša pri slijetanju vozila passat, a koji je vozio njezin zaručnik. On je zadobio teške ozljede. Prvo su oko 14.45 sati u vodu sletjeli nesretni Radukići, roditelji dvoje djece, rodom su iz Aginog Sela kod brane Bočac, udaljene 20 kilometara od mjesta tragedije, a koji su tijekom vikenda bili u posjetu rođacima. Kobne nedjelje krenuli su u Sloveniju. Pretpostavlja se da nitko nije vidio tragediju, a da su supružnici nestali postalo je jasno tek nakon što se nisu vratili kući u Maribor. U međuvremenu ih se nije moglo dobiti na telefon. Dan poslije, Mirjanino tijelo je sasvim slučajno pronađeno u Vrbasu dok su ronioci tragali za Mladenom Inđićem. Terenac se nalazio na škodi. Policija je nastavila potragu u koju su uključeni i ronioci Specijalne jedinice MUP-a RS. Oni rone i čamcima pretražuju korito Vrbasa. Sve tri tragične nesreće u kojima se, sumnja se, utopilo četvero ljudi, dogodile su se u razmaku od svega dva sata, između 14.45 i 16.45 - podsjećaju iz CJS Banja Luka.

Još dvije nesreće

Prema kazivanju rođaka Milorada Radukića, koji živi u susjednoj kući, Momir je zajedno sa suprugom i sestrom proslavljao Lazarevu subotu. - Pozdravili smo se pa su se oni spremili i otišli nazad u Sloveniju. Međutim, u ponedjeljak ujutro djeca su zvala i rekla kako se roditelji nisu vratili i ne javljaju se. Kasnije sam čuo da je auto s Mirjaninim tijelom nađen u Vrbasu, kazao je Milorad, čiji sumještani navode da ovu obitelj od ranije prati nesreća. Naime, Momirov brat Desimir prije četiri godine raznio se bombom u njihovoj kući. Konačno, preksinoć su baš na ovom dijelu ceste, pukom srećom, izbjegnute još dvije tragedije. U mjestu Rekavice Donje kombi je udario u stup, a 500 metara dalje na krov se prevrnuo kamion pun pilića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije