Ramsko jezero

Roštiljada na jezeru završila utapanjem 35-godišnjaka

ramaprozor3_nnn_bih_16082015
17.08.2015.
u 07:44

Kada su utapanja u pitanju, ovo je bilo jedno od najtežih ljeta u BiH

Ovo ljeto osim što će se pamtiti po vrućinama, nažalost, pamtit će se i po utapanjima kojih je itekako bilo ove sezone. Redovito se izvještavalo o utapanjima, a to nije prestalo ni prethodnih dana s obzirom da se u Podboru na plaži u Ramskom jezeru utopio 35-godišnji D. D. iz Kreševa.

Došli na kampiranje

Prema riječima očevidaca za Rama-Prozor.info, četvorica mladića i četiri djevojke došli su oko 14 sati na kampiranje na Ramsko jezero, a nakon roštilja otišli su se okupati u jezero.

Navodno su bili slabi plivači što je i dovelo do ovog nesretnog slučaja. Dečki iz Podbora prvi su došli do utopljenika, pokušali su ga spasiti, ali, nažalost, bilo je prekasno. Na mjesto događaja izišla je policija Policijske postaje Prozor-Rama i Hitna služba. Crni brojevi vezani uz utapanja ove ljetne sezone su srušili rekorde i nije iznenađujuće što se u nekim gradovima zbog većeg broja tragedija i nesretnih situacija provodila obuka volontera za spašavanje ljudskih života.

Spriječiti tragedije

Tako su u Mostaru Interventna spasilačka služba i Hercegovačka gorska služba spašavanja u suradnji s Crvenim križem HNŽ-a i instruktorima iz Crvenog križa Vojvodine izvodili vježbe za unapređenje znanja spasilaca kako bi se ovakve tragedije u budućnosti spriječile.

- Važno je da smo osviješteni, da znamo pružiti prvu pomoć i reagirati na vrijeme u ključnom trenutku. Kriznih situacija je sve više i moramo biti spremni pomoći, poručila je jedna od volonterki na obuci.

Ove sezone najgora je bila sredina srpnja kada je u jednom danu zabilježeno nekoliko utapanja, a slična situacija dogodila se i početkom kolovoza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije