Slučaj koji je šokirao BiH

Revolverašima iz Tešnja produljen pritvor 9. ožujka

15.04.2018.
u 08:40

Banjolučki Okružni sud produljio je pritvor Benjaminu Ćosoviću (22) i Mustafi Hasanbašiću iz Tešnja za još dva mjeseca, rečeno je u tom sudu, prenose agencije. Mjere pritvora određene su do 10. lipnja.

Pokušaj ubojstva

Pritvor je produljen zbog toga što je riječ o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili više, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja. Mjere pritvora produljene su i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda ili uznemirenosti javnosti.

Ćosović je osumnjičen za kazneno djelo pomoći počinitelju poslije izvršenja kaznenog djela u vezi s pokušajem teškog ubojstva u stjecaju s kaznenim djelom sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje.

On je 9. ožujka kod Doboja, zajedno s Hasanbašićem, pucao na policiju, nakon čega je u fizičkom obračunu jedan policajac teže, a jedan lakše ranjen. Policija je uspjela svladati Ćosovića, koji je također zadobio ozljede, nakon čega je prevezen u dobojsku bolnicu, dok je Hasanbašić pobjegao, ali je, nakon višesatne potjere uhićen sljedećeg dana oko 16.15 sati u mjestu Jablanica kod Maglaja. Hasanbašić je tijekom bijega od jednog taksista oteo automobil škoda octavia i pobjegao prema planini Ozren, gdje je ostavio automobil i nastavio prema Federaciji BiH, a gdje su ga uhitili pripadnici MUP-a ZDŽ-a.

Nakon što mu je ukazana liječnička pomoć, Ćosović je 10. ožujka pokušao pobjeći kroz prozor iz dobojske bolnice, u čemu je spriječen. Hasanbašić i Ćosović su nakon uhićenja predani Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske te Republičkom javnom tužiteljstvu, a potom Okružnom sudu u Banjoj Luci koji im je odredio jednomjesečni pritvor, a koji je produljen za još dva mjeseca.

Česti napadi na policiju

Napadi na policiju u BiH nisu rijetkost. Pripadnici MUP-a postali su česta meta nasilnih, obijesnih i žestokih momaka koji ne biraju sredstva kojim napadaju čuvare reda. Crne statistike govore da su napadači na policiju nasrtali oružjem, automobilima pod punim gasom, ali i golim pesnicama, nogama, palicama i stolicama.

Prema podacima MUP-a RS, napadači su na policiju najčešće nasrtali na trgovima i ulicama prilikom smirivanja tučnjava i remećenja reda i mira. Samo prošle godine evidentirano je 35 napada na policijske službenike. Tijekom tih napada pet policajaca je ozlijeđeno teže, a 20 lakše. Tijekom 2016. evidentirano je 39 napada na policijske službenike.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije