Prvostupanjska presuda

Prodavao i dijelio kokain, ali ne mora u zatvor. DORH uložio žalbu na presudu

kokain
ilustracija
30.07.2021.
u 12:46

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda kojom je 33-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i osuđen uvjetnom osudom uz utvrđenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i rok kušnje od četiri godine. To znači da neće morati u zatvor ako u četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

Tijekom 2019. godine u Koprivnici i okolnim mjestima u najmanje deset navrata prodavao je ili davao na konzumaciju kokain većem broju osoba.

Državno odvjetništvo smatra da je uvjetna osuda potpuno neprimjerena i neprihvatljiva sankcija za osobu koja je već bila osuđena za počinjenje teškog kaznenog djela i koja je u duljem razdoblju prodavala i davala na konzumaciju tešku drogu. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne bezuvjetna kazna zatvora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije