Uhićene dvije osobe

Prijetili državljaninu Hrvatske i pokušali iznuditi 10.000 eura

uhicenje
25.04.2016.
u 12:19

Uhićene osobe se dovode u vezu s krivičnim djelima "iznuda" i "ugrožavanje sigurnosti"

Policijski službenici Federalne uprave policije su od 22. do 24. travnja, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva SŽ i uz suradnju Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, realizirali operativnu akciju "Smart" na području navedenih županija. 

U sklopu ove akcije, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, uhićene su dvije osobe iz Konjica - D.E. (1994.) i maloljetni M.R. (1999.), priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Uhićene osobe se dovode u vezu s krivičnim djelima "iznuda" i "ugrožavanje sigurnosti", zbog toga što su s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, od početka travnja 2016. godine, kontinuirano upućivali ozbiljne prijetnje po život oštećenom Z.J., državljaninu Republike Hrvatske, te na taj način od njega pokušali iznuditi 10.000 eura.

Uhićene osobe su u službenim prostorijama Federalne uprave policije kriminalistički obrađene, nakon čega je D.E. u zakonskom roku predat na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu SŽ uz Izvješće o izvršenom krivičnom djelu i izvršitelju, dok je prijavljeni M.R. po naredbi postupajućeg tužitelja pušten na slobodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?