POTRAGA ZA SPLIĆANINOM

Pričali smo s Beograđanima: 'Nema šanse da ga je netko napao, mi volimo Splićane. A Sava je na tom dijelu duboka'

03.01.2022.
u 08:13

Baš kao i Hrvatska, mnogi u Beogradu nadaju se najboljem ishodu potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem, no ima i onih koji strahuju od najgoreg.

Za mladim Splićaninom Matejom Perišem koji je u novogodišnjoj noći nestao iz noćnog kluba Gotik u Beogradu, policija traga već gotovo 48 sati. Beograđani s kojima smo razgovarali također se nadaju da će ga pronaći živog i zdravog. Uroš s Banovog Brda (35) odbacuje mogućnost da je Mateja netko napao ili mu učinio nešto nažao. 

- U Beograd radi provoda svaki vikend dolaze Hrvati i Slovenci. Beograd je poznat po svojoj gostoljubivosti i želimo da se svatko ovdje osjeća dobrodošlo. Ne pamtim kada je u mom gradu bilo tko napao ili krivo pogledao nekoga s područja bivše Jugoslavije - govori Uroš koji se nada da je Matej negdje na sigurnom te da će ga policija pronaći.

Istog je mišljenja i Nemanja (58), vatreni navijač beogradskog kluba Crvene zvezde. On pak demantira da je Perišu prijetila bilo kakva opasnost od nasilja navijačkih skupina.

- U bivšoj Jugoslaviji, Zvezda i Hajduk bili su bratski klubovi. Prije rata, moji prijatelji iz Splita dolazili su k meni u Zemun, a ja sam svakog ljeta bio kod njih u Splitu i po otocima. Bilo je to neko drugo vrijeme koje se nikada neće vratiti, no ljubav Beograđana prema Splićanima je ostala - uvjerava nas Nemanja koji se, baš kao i mnogi iz Beograda, nada najboljem mogućem ishodu potrage. 

Razgovarali smo i s Radmilom (49) koja je te noći nakon svirke Gorana Bregovića i novogodišnjeg vatrometa prolazila ispred noćnog kluba Gotik u kojem je Matej posljednji put viđen. Te se noći nad rijekom, kaže, spustila velika magla. Noć je bila hladna i vlažna, a pred klubom Gotik vladala je velika gužva. 

- Gotik se nalazi na istočnoj obali Save blizu njena ušća u Dunav, na mjestu koje zovemo Beton hala. Tu se nalaze veliki betonski hangari u koje su nekoć dolazili brodovi na remont. Danas su tamo restorani i klubovi u koje zalaze oni dubljeg džepa, najpoznatiji su Frida i Gotik.. To su fensi uređena mjesta, nemaju veze sa splavovima i narodnjacima. Ondje na zabave dolazi beogradska elita, to je jedno od skupljih mjesta u gradu. Vlada urbani džir, nema narodnjaka i ondje ne dolazi gradski šljam, klošari i navijači, već fini ljudi, fensijana. Tamo pristaju i kruzeri. Nema šanse da ga je tamo bilo tko napao, a ni bilo gdje drugdje, mi volimo Splićane - potvrđuje Radmila ono što nam je kazao i Nemanja.

Zbog magle, gužve i vlage Radmila s Vračara strahuje od najgoreg scenarija.  - Ispred toaleta je bio ogroman red koji sam uočila pa je vjerojatno izašao ispred, no kako tamo prolazi puno ljudi, otišao je malo dalje, u mrak da ga netko ne gleda. Bojim se da se okliznuo i pao u rijeku. Na tom je mjestu voda duboka i struja jaka jer je blizu ušće pa ga je, bojim se, voda odnijela. Nadam se da sam u krivu i da će dečka pronaći, strašna je to tragedija - rekla nam je admila s Vračara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije