PROMETNA NESREĆA

Prevrnuo se autobus nakon otkazivanja kočnica, tragediju spriječila zaštitna ograda

olovo
Foto: agencije
24.08.2014.
u 09:56

U mjestu Bakići, općina Olovo, došlo je do prevrtanja Centrotransovog autobusa s 18 putnika

U mjestu Bakići, općina Olovo, jučer oko podne došlo je do prevrtanja Centrotransovog autobusa u kojem je bilo 18 putnika. Kako je ubrzo nakon toga izjavila Aida Smajić iz Službe za odnose s javnošću Centrotransa, ozlijeđene su tri osobe.

“Došlo je do prevrtanja autobusa na cesti M-17 Sarajevo - Tuzla. Tri osobe su ozlijeđene i zbrinute u bolnici te se osjećaju dobro. Vozač je dobro. Na vozilu je pričinjena manja materijalna šteta”, rekla je glasnogovornica Aida Smajić. Ozlijeđeni putnici prevezeni su u Klinički centar u Sarajevu.

“Dovezena su tri pacijenta, D.A. (1995.), Š.H. (1934.) i K.R. (1952.). Zadobili su lakše tjelesne ozljede i najvjerojatnije će biti pušteni kući”, rekla je Azra Dedajić, šefica Službe za odnose s javnošću KCUS-a. Promet je potpuno obustavljen na dijelu magistralne ceste Srednje - Olovo. Očevid obavljaju pripadnici PU Olovo, a na terenu su i zaposlenici Centrotransa. Kako je novinarima kazao Edib Berkovac iz Kladnja, jedan od putnika autobusa koji je ozlijeđenima prvi pritekao u pomoć, diplomirani fizioterapeut, autobus je u jednom trenutku naglo dobio ubrzanje, kako bi se nekoliko sekundi kasnije prevrnuo u prvom zavoju. Neslužbeno, sumnja se da su autobusu otkazale kočinice.

- Bilo je strašno! Nakon vriska za vrijeme prevrtanja, svi smo iskočili iz sjedišta i popadali jedni na druge zajedno sa stvarima, a ubrzo su se začuli i jauci ozlijeđenih. Priskočio sam u pomoć zajedno s još nekim momcima koji su također bili pod šokom. Sreća u nesreći je ta što nas je zaustavila zaštitna ograda. Ne smijem ni pomisliti što bi se u protivnom dogodilo, kakva bi nas sudbina zatekla. Tada bi sigurno bilo žrtava, a ovako je sve dobro prošlo - navodi Edib. Policija još utvrđuje točne okolnosti ove nezgode.

- Još se ne znaju uzroci. Treba uraditi brojna vještačenja. Promet je na ovom dijelu magistralne ceste bio u potpunom prekidu više od dva sata. Očevid su izvršili pripadnici Policijske postaje Olovo - kažu iz MUP-a Zeničko-dobojske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije