Izjašnjenje

Prevarant s tisuću lica iz Čapljine negirao krivnju

21.04.2016.
u 07:00

Eldin Komad zvani Nino (34) iz Čapljine jučer je pred sucem za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu Nedimom Ćosićem negirao krivnju za počinjena kazneno djela prijevara i pokušaja iznude. Čapljinca optužnica sarajevskog Tužiteljstva tereti da je još u rujnu 2011. dogovorio poslovni sastanak s direktorom jedne renta-a-car tvrtke, kojemu se, koristeći odlično poznavanje engleskog jezika, predstavio kao zaposlenik OHR-a, te ga naveo na potpisivanje ugovora o najmu auta za potrebe ove međunarodne organizacije, čime ga je oštetio za iznos od oko 10.000 KM. Isti automobil sredinom listopada je dao I. B. iz Posušja kao zalog za posuđenih 1000 KM.

Na isti način oštetio je i zastupnike druge tvtke iz Sarajeva, A. P. i A. P, kojima se predstavio kao zaposlenik EUPM-a, od kojih je unajmio automobil navodno za potrebe britanskog diplomata, bh. podrijetla. Na taj način oštetio ih je za oko 5000 KM. Nakon toga, Komad je s prikrivenog broja pozvao A. P., od kojeg je pokušao iznuditi 1500 maraka da bi mu vratio vozilo. Nakon što ga je sarajevska policija locirala i uhitila u jednom hotelu u Banjoj Luci, pronađen je i automobil, koji je vraćen vlasniku, kao i SIM kartica, s koje je upućen poziv.

Treći put se predstavio kao zaposlenik Veleposlanstva Velike Britanije, te od H. J., predstavnika tuzlanske tvrtke, “iznajmio” audija za navodne potrebe britanskog diplomata. Inače, riječ je o jednom od najtraženijih i najustrajnijih prevaranata u BiH. Osim Sarajeva, gdje je proteklih godina uhićivan u nekoliko navrata, Komad je privođen u Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci, Posušju, Širokom Brijegu, Travniku, Bihaću..., a građane je najčešće varao tako što se služio lažnim međunarodnim dokumentima, a predstavljao se i kao federalni tržišni inspektor te Uprave za neizravno oporezivanje. Prilikom predstavljanja koristio se izmišljenim imenima, u jednom slučaju bio i gradonačelnik New Yorka.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije