Kraj istrage

Preprodavača vozila likvidirao zbog duga od 3500 maraka

19.05.2016.
u 08:00

Radan Vekić (24) iz sela Jelićka kod Prijedora priznao je da je ubio Milana Maksimovića (50) zbog dugova. Kako je na jučerašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare rekao načelnik CJS Prijedor Dalibor Ivanić, likvidirao ga je s dva hica iz puške “M-48” koju je odbacio na nepristupačnom terenu, na oko kilometar udaljenosti od svoje obiteljske kuće. Motiv zločina je dug koji je 14. svibnja trebao vratiti Maksimoviću, inače preprodavaču rabljenih vozila.

- On je prošlu subotu trebao Maksimovću vratiti dug uz kamatu od 3500 maraka. Novac nije imao pa ga je odlučio ubiti - kažu iz policije. Tog kobnog dana Vekić je s telefona pozvao Maksimovića i rekao da će mu isplatiti dug te da se nađu na lokalnoj cesti u zaseoku Špadići. Međutim, kada je Maskimović stigao do zaseoka tu ga je čekao Vekić i čim je izišao iz vozila, ispalio mu je jedan hitac u grudni koš, a potom drugi u glavu te pobjegao svojim vozilom golfom 2. Načelnik za opći kriminal ovog centra Goran Karan istaknuo je kako je istragom utvrđeno da je osumnjičeni dugovao novac žrtvi u protekle dvije ili tri godine. Prema Vekićevoj izjavi, u tom razdoblju isplatio mu je 10.000 maraka, ali ukupan iznos novca i kamate, koji su trebali biti vraćeni, nisu utvrđeni.

- Vekić se na mjesto ubojstva dovezao golfom koji je prethodno i uzeo na dug od Maksimovića. Dugovanja su počela i ranije, ali su intenzivirana kupovinom vozila. Odnosno i vozilo je dano na dug s kamatom - rekao je Karan. Iz policije su rekli da su od ranije znali kako se Maksimović bavio švercom automobila, a do Vekića su došlo preko pronađenih čahura i poziva koje je žrtvi upućivao sa svoga mobitela. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije