akcija sipa-e u sarajevu

Prekinut lanac međunarodnog krijumčarenja droge: Uhićene dvije osobe u Sarajevu

SIPA
27.11.2023.
u 07:25

Akcijom "Buna" prekinut je lanac međunarodnog krijumčarenja opojnih droga s područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koji je prema raspoloživim saznanjima postojao duži vremenski period.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su u okviru operativne akcije „Buna“ na području Sarajeva realizirali pretrese stambenih i ugostiteljskog objekta, drugih prostorije i pokretnih stvari na tri lokacije.

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnovane sumnje da su počinjena kaznena djela “Organizirani kriminal” i „Neovlašten promet opojnim drogama“ propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Slobode su lišene dvije osobe koje su provedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, prenosi Avaz.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 16 kilograma opojne droge marihuana, 20.450,00 Eura,1.600,00 KM, 2.500,00 švicarskih Franaka, dva putnička motorna vozila te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena kaznena djela.

Pretresi su realizirani na osnovu naloga Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, a u suradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

Operativnom akcijom "Buna" prekinut je lanac međunarodnog krijumčarenja opojnih droga s područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koji je prema raspoloživim saznanjima postojao duži vremenski period.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?