Tužiteljstvo BiH

Predložen pritvor za pet osoba uhićenih u Bosanskom Novom

sipa
11.12.2015.
u 20:24

Pritvor je predložen za Ljubana Babića (53), Ranka Balabana (56), Rajka Karlicu (47), Mirka Odžića (55) i Milenka Brčina (52)

Tužiteljstvo BiH uputilo je prijedlog Sudu BiH za određivanje pritvora za pet osoba koji se sumnjiče za ratni zločin na području Bosanskog Novog.

Pritvor je predložen za Ljubana Babića (53), Ranka Balabana (56), Rajka Karlicu (47), Mirka Odžića (55) i Milenka Brčina (52) zbog optužbi za ratni zločin. 

U Tužiteljstvu je potvrđeno da je pritvor za pet osumnjičenih predložen zbog opasnosti od njihovog utjecaja na svjedoke i sudionike te mogućnosti prikrivanja dokaza. 

Kao razlog za određivanje pritvora Tužiteljstvo je navelo da bi puštanje na slobodu ovih osoba izazvalo uznemirenje javnosti. 

Pripadnici SIPA-e, jučer su po nalogu Tužiteljstva BiH, na području Bosanskog Novog proveli opsežnu akciju u vezi s procesuiranjem ratnih zločina, tijekom koje su uhitili ovu petoricu. 

U tijeku akcije izvršeni su pretresi na više lokacija, kao i zgrade Policijske stanice, općine i sjedišta komunalnog poduzeća, radi pronalaska arhivskog materijala i dokaza, kao i radi otkrivanja radnji koje su činjene na prikrivanju dokaza. 

Vlada Republike Srpske odlučila je da zbog kako su rekli "protuustavnog djelovanja SIPA-e prekinu suradnja s ovom agencijom, te Sudom i Tužiteljstvom BiH", a tu odluku je podržala i Narodna skupština.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?